Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ



          Σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου εκπρόσωποι  της Λαϊκής Συσπείρωσης, του ΠΑΜΕ, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Συλλόγου Γυναικών κλπ, συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Πρέβεζας και του εξέθεσαν την ανησυχία τους για την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση θέσεων στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Η ανησυχία προέρχεται από το ότι η αυξανόμενη ζήτηση πιθανά θα αφήσει παιδιά έξω από τους σταθμούς. Η εικόνα σε
επίπεδο περιφέρειας δείχνει ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι που μειώθηκαν οι μισθοί τους ή ακόμα που σήμερα είναι απολυμένοι και άνεργοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ιδιωτικών παιδικών σταθμών και απευθύνονται στους δημοτικούς.  
Σύμφωνα όμως με στοιχεία της ΚΕΔΕ οι αιτήσεις μόνο για φέτος υπολογίζονται στις 120χιλ ενώ η χρηματοδότηση του κράτους αρκούν για την κάλυψη περίπου των μισών. 
Έχοντας αυτή την εικόνα οι φορείς απευθύνθηκαν στη Δημοτική αρχή εξέθεσαν τις θέσεις τους και κάλεσαν σε εγρήγορση απέναντι σε αυτήν την κατάσταση. Έθεσαν ζήτημα πως σε αυτή την πολιτική  η λαϊκή οικογένεια, το οργανωμένο κίνημα στους τόπους δουλειάς και τη γειτονιά, τώρα, χωρίς καμία αναμονή, πρέπει να αντιπαρατεθεί και να την αποτρέψει. Και να παλέψουν για το δικαίωμα των παιδιών στη δημόσια και δωρεάν Προσχολική Αγωγή, διεκδικώντας:
  • Άμεση κρατική επιχορήγηση στους δήμους, για να αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση.
  • Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Άμεση αξιοποίηση κρατικών και δημοτικών κτιρίων.
  • Να καταργηθούν τα τροφεία και οι πληρωμές από τους γονείς.
  • Να μην κλείσει κανένας σταθμός. Να μη γίνει καμιά απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού, μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό. Ενιαίο φορέα Προσχολικής Αγωγής, ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ακόμα στο πλαίσια τις επίσκεψης ζητήθηκε και ενημέρωση από τον Δήμαρχο για το ζήτημα της οικογένειας που διαμένει στο κληροδότημα Γιαννουλάτου. Αφού αντιπροσωπεία των φορέων είχε συναντηθεί με την οικογένεια δύο μέρες πριν.
Στη συζήτηση με το δήμαρχο τέθηκε η άμεση αναγκαιότητα να λυθεί το ζήτημα από το Δήμο χωρίς να υποσκάπτονται τα δικαιώματα της οικογένειας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου