Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Οι ναζί στοχοποιούν το λαό


Δίπλα στα αστικά κόμματα που διαγκωνίζονται ποιο θα πρωτοπαρουσιάσει πρόταση νόμου με «αντιρατσιστικό» περιεχόμενο, η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή έσπευσε να καταθέσει τη δική της, «για πάταξη του ρατσισμού κατά των Ελλήνων». Τι εννοούν; Στην πρόταση νόμου κινδυνολογούν ότι «το φαινόμενο της παράνομης (λαθραίας) μετανάστευσης, έχει αναδειχθεί σε μείζον πρόβλημα (...) Εχει μάλιστα αποκτήσει έναν ξεκάθαρο χαρακτήρα ασύμμετρης απειλής». Προκρίνουν βαριές ποινές κάθειρξης για όλους τους μετανάστες, όχι μόνο τους «λαθρομετανάστες», αλλά και για όποιον «μεταγενέστερα απέκτησε με οποιονδήποτε τρόπο καθεστώς νόμιμης παραμονής». Με την κατάθεση της συγκεκριμένης πρότασης νόμου, προωθούν άγριο κυνήγι όλων των μεταναστών. Ταυτόχρονα στοχοποιούν ολόκληρο τον ελληνικό λαό, προτείνοντας φυλάκιση και πρόστιμα για όποιον αντιτάσσεται σε ό,τι θεωρούν «ιστορία» οι εν Ελλάδι νεοναζί και οι όποιοι πατρόνες τους.
Τσιράκια των ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, κάνουν γαργάρα τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γεννούν προσφυγιά. Αποσιωπούν ότι μεγάλο κεφάλαιο και πολιτικοί του εκπρόσωποι ενίοτε καλούν ανοιχτά μετανάστες ακριβώς όποτε χρειάζονται τέτοιο φτηνό, δίχως δικαιώματα εργατικό δυναμικό να στηρίξει την παραπέρα κερδοφορία τους. Βγάζουν λάδι τους μεγαλοεπιχειρηματίες οι χρυσαυγίτες και στοχοποιούν τους μετανάστες ως υπεύθυνους της 

δυστυχίας που βιώνει ο λαός στο σύστημά τους. Αποκρύπτουν ότι η ρίζα του εγκλήματος βρίσκεται στην ίδια τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος που γέννησε και τους νεοναζί, και τους θρέφει ως μακρύ του χέρι ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό. Επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν, να αδυνατίσουν το αναγκαίο ενιαίο μέτωπο όλων των εργατών, ντόπιων και μεταναστών, απέναντι στους εκμεταλλευτές του.
Οι νεοναζί ταυτίζονται και αλλού με την ΕΕ, άλλες αστικές δυνάμεις. Στην πρόταση νόμου που κατέθεσαν, ισχυρίζονται «ότι τα τελευταία χρόνια καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια (...) για την άμβλυνση της εθνικής συνείδησης και του πατριωτικού φρονήματος των Ελλήνων πολιτών». Θέλουν φυλάκιση και πρόστιμα για όποιον «εγκωμιάζει, αρνείται κακόβουλα ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας σε βάρος Ελλήνων». Στην προκειμένη περίπτωση θεωρούν έγκλημα μια διαφορετική προσέγγιση, άποψη, πάνω σε ιστορικά ζητήματα. Με δεδομένο το συστηματικό αντικομμουνισμό της ΕΕ (που σε κείμενά της βλέπει π.χ. «εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο όνομα του κομμουνισμού» σε διάφορες χώρες) και αυτόν τον χυδαίο και πρωτόγονο των εν Ελλάδι νεοναζί, τον αντικομμουνισμό άλλων αστών, διανθισμένο με μπόλικη επιστημονικοφάνεια και στοιχεία από τα χαλκεία μυστικών υπηρεσιών τύπου CIA, οι χρυσαυγίτες ανοίγουν άλλο ένα μονοπάτι ποινικοποίησης της κομμουνιστικής ιδεολογίας με βάση «εγκλήματα» που χρεώνουν στον ελληνικό λαό, όπως η εναντίωσή του στο λεγόμενο «εθνικό έργο» δοσιλόγων, ταγματασφαλιτών, χιτών, όλων όσοι συνεργάστηκαν με τους κατακτητές ναζί, πολιτικούς προγόνους των χρυσαυγιτών, αλλά και άλλων.
Συστημικοί ως το μεδούλι, οι χρυσαυγίτες ψάχνουν σε διατεταγμένη υπηρεσία πώς και πού να χτυπήσουν το λαό. Τον μόνο άλλωστε που μπορεί να τους αντιμετωπίσει, να τους στείλει πίσω στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας, μαζί και το σύστημα που υπηρετούν. Απάντηση υπάρχει και θα τη λάβουν. Με επαγρύπνηση του εργατικού λαϊκού κινήματος παντού, αποκάλυψη του βρώμικου ρόλου τους σε κάθε χώρο δουλειάς, απομόνωσή τους σε κάθε λαϊκή γειτονιά.

Θανάσης ΜΠΑΛΟΔΗΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου