Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΠΑ.Μ.Ε.-Για τις επιστολές του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ

Ο ΣΕΒ με τις επιστολές του προς την κυβέρνηση (υπουργείο εργασίας) και τη ΓΣΕΕ, παρεμβαίνει για μια ακόμη φορά. Το συλλογικό όργανο των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. Αυτοί που στόχος τους ήταν το πετσόκομμα των μισθών, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, των ΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης, των εργατικών δικαιωμάτων. Αυτοί που κάθε μέρα πίνουν το αίμα του εργάτη με τραγικές μειώσεις μισθών, απλήρωτους εργαζόμενους. Αυτοί που κάθε μέρα στέλνουν στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενου, τώρα επιδιώκουν να σαρώσουν ότι έχει απομείνει από εργατικό δικαίωμα. Ο ΣΕΒ αποκαλύπτει τις πραγματικές του προσδοκίες για μισθούς των 400 και 300 ευρώ, για κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων. ΣΕΒ, Ε.Ε. και τα κόμματά τους κάνουν Νταχάου τη ζωή των εργαζομένων.
    Από την άλλη η ΓΣΕΕ απαντά με τη γραμμή που ζημίωσε την εργατική τάξη, του


 κοινωνικού διαλόγου, της συναίνεσης και διαμαρτύρεται γιατί δεν έχουν συγκληθεί οι θεσμοί του κοινωνικού διαλόγου.
    Προσπαθούν οι χρόνια συνέταιροι να μαντρώσουν τους εργαζόμενους για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματιών.
    Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η θέση του ΠΑΜΕ για το τι κίνημα χρειάζεται. Γερό κίνημα, ταξικά προσανατολισμένο, με ποδάρια στους χώρους δουλειάς. Για να εμποδίσουμε τις προσπάθειες να χτυπήσουν τη ζωή της εργατικής τάξης, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις, τις απεργίες.
    Το ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει ότι βήμα πίσω δεν κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για την υπεράσπιση της ζωής της εργατικής τάξης. Καλούμε τους εργαζόμενους να μην ξεγελαστούν με νέες αυταπάτες, να μην δείξουν καμιά αναμονή ότι θα λυθούν τα προβλήματα με την εργατική τάξη στο περιθώριο. Οργάνωση παντού, ταξική ενότητα, μαζικά σωματεία και δυνάμωμα του ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου