Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ότι γράφτηκε με αίμα δε σβήνει με βρώμικο μελάνι!


Η χτεσινή πρόκληση - περί αυτού πρόκειται - του υπουργείου Παιδείας, που στο μάθημα της Ιστορίας εξέτασε τους μαθητές στο κατά πόσο έχουν αφομοιώσει όλο το μίσος της αστικής τάξης και τη χυδαία αστική προπαγάνδα απέναντι στο πρώτο εργατικό κράτος στην Ιστορία, τη Σοβιετική Ένωση, δεν είναι κεραυνός σε ξάστερο ουρανό.  
Το σχολείο που διδάσκει την «αιωνιότητα» του καπιταλιστικού συστήματος, που διαπαιδαγωγεί από πολύ μικρές ηλικίες τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων με τις καπιταλιστικές «αξίες», δε θα μπορούσε να υπερασπίζεται την ιστορική αλήθεια, πόσο μάλλον την πρώτη προσπάθεια της εργατικής τάξης να ζήσει χωρίς εκμεταλλευτές, να οικοδομήσει το δικό της μέλλον. Πρόκειται για το σχολείο που έχει κάνει τον αντικομμουνισμό επίσημο μάθημα μέσα στη σχολική τάξη, αναπαράγοντάς τον μέσα σε 


σχολικά βιβλία, εκδηλώσεις, προβολές. Είναι το σχολείο που αντικαθιστά την 9η Μάη - μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών - με τη «μέρα της ΕΕ», της λυκοσυμμαχίας των Ευρωπαίων βιομηχάνων, των αντικομουνιστικών μνημονίων, που έχει στην παρανομία μια σειρά Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, την ώρα που δέχεται κυβερνήσεις φιλοναζιστών και οργανώνει «εκδηλώσεις τιμής στα SS»! Αυτό το σχολείο έχουν πρότυπο σοσιαλδημοκράτες και φιλελεύθεροι, με την ξεχωριστή συμβολή και των οπορτουνιστών που επιτίθενται με λύσσα στην πρώτη προσπάθεια των λαών να απαλλαγούν από τους καπιταλιστές. Σε αυτό το σχολείο βρίσκουν θέση «επιστήμονες» αντικομουνιστές και λοιποί τηλεοπτικοί αστέρες - παραχαράκτες της Ιστορίας, τύπου Βερέμη (για χρόνια πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) ή Χατζηβασιλείου (επιστημονικός συνεργάτης του ιδρύματος Καραμανλή).
Κάθε καλοπροαίρετος μαθητής, γονιός, εκπαιδευτικός, ανεξάρτητα απ' το αν συμφωνεί σε όλα με το ΚΚΕ, πρέπει να προβληματιστεί για το ποιον εξυπηρετούν τα γκαιμπελίστικα και ανιστόρητα περί συνεργασίας κομμουνιστών και ναζιστών, το σβήσιμο της θυσίας 20 εκατομμυρίων Σοβιετικών ενάντια στο ναζισμό. Για το ποιοι και γιατί δικαιώνουν στα μάτια 18χρονων μαθητών τους ιμπεριαλιστές, που «έδωσαν γρήγορα τέλος στις αντιναζιστικές εκκαθαρίσεις στην ΟΔ Γερμανίας», «για να μην πέσει στο δόκανο του κομμουνισμού». Για το στόχο όσων παρουσιάζουν τους λαούς που αποφάσισαν να οικοδομήσουν τη δική τους εξουσία ως «κατεχόμενους» από τη Σοβιετική Ένωση και τον Κόκκινο Στρατό. Να προβληματιστεί σοβαρά και για το πού το πάνε όλοι εκείνοι που το προηγούμενο διάστημα έδιναν τη μάχη για σχολεία «αποστειρωμένα» από κάθε ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση και ύψωναν το λάβαρο ενάντια στους κομμουνιστές με το σύνθημα «έξω τα κόμματα από τα σχολεία».
Σε συνθήκες γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης και το αστικό σχολείο πρωτοστατεί ώστε η οργή και η αγανάκτηση των νέων να μη συναντηθούν με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Ώστε να παρουσιαστεί σαν μονόδρομος η καπιταλιστική βαρβαρότητα, να παρουσιαστεί ο αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση σαν «έγκλημα».
Οι προσπάθειές τους αποδεικνύουν τον τρόμο και την αδυναμία των καπιταλιστών απέναντι στην ιστορική αλήθεια και στη δύναμη που έχουν οι λαοί όταν αποφασίζουν να πάρουν την εξουσία και τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια τους. Η αλήθεια είναι αυτή. Μόνο με ψέματα και διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας μπορούν να σταθούν απέναντι στην οργή και το δίκιο των εργατών για τους καταπιεστές τους.
Τους ξαναλέμε: Δεν μας τρομάζουν οι παραχαράκτες της Ιστορίας. Μας γεμίζουν πείσμα και ευθύνη. Για να δυναμώσουμε το ιδεολογικό και πολιτικό μέτωπο με την αστική τάξη σε κάθε σχολείο και τάξη, για να φτάσει παντού η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και η ιστορική αλήθεια. Γιατί η Ιστορία έχει μία αλήθεια κι αυτή τη γράφουν οι λαοί! Γιατί - όπως τονίζεται και στο Δοκίμιο Ιστορίας του Κόμματός μας - «επιστήμη σημαίνει αλήθεια και αλήθεια για την κοινωνική πρόοδο σημαίνει σοσιαλιστική - κομμουνιστική προοπτική»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου