Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Μην μπερδεύεστε!!!!!!!!


                            
Να μπερδέψουν τους εργαζόμενους προσπαθούν οι ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ, προκειμένου να κουκουλώσουν τις ευθύνες τους για τη σημερινή δραματική επιδείνωση της ζωής των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.


Τελευταία χρησιμοποιούν το εξής κόλπο: Δηλώνουν πως, δήθεν, διαφωνούν με την κυβέρνηση. Χτες η ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ βγήκε να δηλώσει «πως πλέον καμιά πολιτική συνάφεια δεν έχουμε με τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ όπως αυτός εκφράζεται». Ανάλογη δήλωση είχε κάνει και η ΠΑΣΚΕ Σιδηροδρομικών στα τέλη του 2010. Πρώτα, όμως, είχε στηρίξει το πέρασμα του αντεργατικού - αντιλαϊκού νόμου για τον ΟΣΕ, ενώ, λίγους μήνες μετά τη δήθεν «διαφοροποίησή» της από την κυβέρνηση, υπέγραψε ΣΣΕ με τους όρους που προέβλεπε αυτός ο νόμος.
Οσο για την ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ, αρκεί να αναφέρουμε τα όσα γράφει σχετικά, σε ανακοίνωση που έβγαλε, η Αχτίδα Κεντρικής και Τοπικής Διοίκησης της KΟ Αττικής του ΚΚΕ, μία μέρα πριν γίνει η δήλωση περί «μη πολιτικής συνάφειας». Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες «συνέδραμαν στο πέρασμα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, δέχτηκαν να φύγουν βασικές κοινωνικές υποδομές από την ευθύνη του κράτους, να δομούνται με ευκαιριακά ευρωπαϊκά προγράμματα. Αποδέχτηκαν την αντιδραστική λογική της ανταπόδοσης που έφερε την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίησή τους.
Είναι αυτές οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - οπορτουνιστές που στο επίπεδο της ΠΟΕ - ΟΤΑ σπάνε το μέτωπο των εργαζομένων διαχωρίζοντάς τους σε μόνιμους και συμβασιούχους, διευκολύνουν την επίθεση κυβέρνησης, ΝΔ ενάντια στον αγώνα των συμβασιούχων για μόνιμη δουλειά, προβάλλοντας παραπλανητικά τη θέση για τη μονιμοποίηση με βάση "την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου