Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


«Κάνε την αγανάκτηση δύναμη ανατροπής»
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, με σύνθημα «Κάνε την αγανάκτηση δύναμη ανατροπής», καλεί σε ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων της Πανσπουδαστικής ΚΣ, στις σημερινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές
Σήμερα, ανοίγουν οι κάλπες των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών στις σχολές της χώρας, σε μια περίοδο που η ένταση της επίθεσης σε κάθε δικαίωμα δεν έχει προηγούμενο, τουλάχιστον σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι δυνάμεις του δικομματισμού στις σχολές ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, παρόλο που σε πολλές περιπτώσεις προσπαθούν να πείσουν με κριτήριο τα «προβλήματα της σχολής», θα επιδιώξουν να αξιοποιήσουν το αποτέλεσμα για να επιβεβαιώσουν την πολιτική των κομμάτων τους.



Οι φοιτητές και οι σπουδαστές, όμως, δεν έχουν κανένα λόγο να πούνε, μέσω της ψήφου τους στις παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πως συμφωνούν με τα βάρβαρα μέτρα που έχουν διαλύσει κάθε δικαίωμα. Δεν έχουν κανέναν συμφέρον να πούνε ναι στην εξαθλίωση, στην αμάθεια και στα σχέδια της κυβέρνησης για σχολές - επιχειρήσεις που θα έχουν φοιτητές και σπουδαστές πελάτες, που θα τους «παρέχουν» φθηνή κατάρτιση. Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών απέναντι σε όλα αυτά τους καλεί να ψηφίσουν με κριτήριο κάθε πλευρά της ζωής τους και να ρίξουν στην κάλπη τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, να παλέψουν για ένα οργανωμένο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα, ώστε να αντιμετωπιστεί η άγρια επίθεση στα δικαιώματά τους. Τους καλεί να «κάνουν την αγανάκτηση δύναμη ανατροπής».
Τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ «κατεβαίνουν» σε 202 απ' τους 206 Συλλόγους στα πανεπιστήμια και σε 64 Συλλόγους από τους 70 στα ΤΕΙ.
Η αποχή απ' τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, αλλά και από κάθε εκλογές, βόλευαν πάντα τις κυρίαρχες δυνάμεις. Η αποχή δεν καταγράφεται ως διαμαρτυρία, αφού «τσουβαλιάζει» τα πάντα και ο καθένας μπορεί να την «εξηγήσει», όπως θέλει. «Φυσικά», η εξήγηση που «μένει» είναι αυτή των δυνάμεων του δικομματισμού. Η αποχή, με λίγα λόγια, τους εξυπηρετεί, αφού αποτελεί «απάντηση» απραξίας απέναντι στην άγρια επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα και τα παιδιά τους.
Στις περισσότερες σχολές, οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το βράδυ, ενώ το δικαίωμα ψήφου ασκείται με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης. Στην ιστοσελίδα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (www.spoudastes.gr) θα αναρτώνται με συνεχή ροή αποτελέσματα από τις εκλογές στους φοιτητικούς - σπουδαστικούς συλλόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου