Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Τραγωδία με 2 νεκρούς μετανάστες



Τραγωδία με δύο νεκρούς λαθρομετανάστες – έναν ενήλικο άνδρα και ένα 8χρονο αγοράκι – συνέβη στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Πρέβεζας, ενώ αναζητείται μέχρι αυτή την ώρα ο δίδυμος αδελφός του άτυχου παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τη 1.30 τη νύχτα ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Πρέβεζας από την Αστυνομία ότι εντοπίστηκε στη περιοχή της Νικόπολης μια αναποδογυρισμένη βάρκα, στην οποία ενδεχομένως υπήρχαν λαθρομετανάστες. Αμέσως ξεκίνησε έρευνα και συμμετείχαν πλωτά σκάφη του λιμενικού, αλιευτικά σκάφη, ιδιώτες δύτες και ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.

Λίγο αργότερα εντοπίστηκαν σώα 22 άτομα, ενώ βρέθηκε και ο νεκρός λαθρομετανάστης. Επίσης συνελήφθη και ο φερόμενος ως διακινητής τους, ένας 52χρονος έλληνας.

Στη συνέχεια οι αλλοδαποί ενημέρωσαν τους Λιμενικούς ότι είχαν μαζί τους και δύο αγοράκια δίδυμα. Τελικά, στις 5 τα ξημερώματα βρέθηκε το ένα από τα δύο 8χρονα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται ως αυτή την ώρα για τον εντοπισμό του αδελφού του.

Οι διασωθέντες μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, μεταφέρθηκαν αρχικά για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο και αυτή την ώρα οδηγούνται στο παλαιό δημαρχείο Ζαλόγγου όπου θα διαμείνουν προσωρινά.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου