Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΚΟΕ - Ο ορισμός της Κωλοτούμπας

από redflyplanet

Σας παραθέτουμε 2 άρθρα για το ίδιο ζήτημα.

Α) Το πρώτο από το Αριστερά & Πολιτική 

ΚΟΕ. Πως ενώνεις δυο αλληλοαποκλειόμενες θέσεις σε μία.

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) με Δελτίο Τύπου στις 21/5/2012 και πομπώδη τίτλο «Για μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη» μας πληροφορεί ότι είχε βγάλει το 2010 μια θέση - αφίσα υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ. Αυτό της προκαλεί πονοκέφαλο από επιθέσεις που δέχεται γιατί την άλλαξε και θεώρησε καλό να δώσει τις εξηγήσεις της. Και οι εξηγήσεις της είναι περίπου ότι ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕ!

Να τι γράφει στις 21/5/2012:

«Όσον αφορά την επίμαχη αφίσα του 2010: Έκφραζε μια κλασική θέση της Αριστεράς, η οποία μέσα από το δρόμο της εξόδου από την ΕΕ στόχευε στην εθνική και κοινωνική χειραφέτηση. ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ. Ωστόσο, μετά την επιβολή στη χώρα μας του ειδικού καθεστώτος των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων και της Τρόικας, της «νέας κατοχής» και κοινωνικής εξόντωσης, τα πράγματα μετατοπίστηκαν. Στην πορεία των πραγμάτων είναι πια το διευθυντήριο 
 
των Βρυξελλών, και ειδικά ο γερμανικός παράγοντας, που οδηγεί την Ελλάδα στο προθάλαμο της εξόδου από το ευρώ, ώστε να την απειλεί (εφόσον μπορεί να επιβάλλει τους όρους και την πορεία εξόδου) και να την ελέγχει πολιτικά. Είναι προφανές ότι η ΚΟΕ δεν συντάσσεται και αντιτίθεται αποφασιστικά στο σχέδιο της «κατοχικής δραχμής».»

Πρώτα από όλα η ΚΟΕ είναι έξω από την ΕΕ γιατί είναι «μια κλασική θέση της Αριστεράς». Όμως αυτή η Μέρκελ της έκλεψε τη θέση! Δηλαδή αν η Μέρκελ έλεγε τώρα μέσα στο ευρώ και στην ΕΕ, η ΚΟΕ θα έλεγε έξω αλλά επειδή είπε έξω από το ευρώ, η ΚΟΕ λέει μέσα!!! Και όμως για την ΚΟΕ η έξοδος είναι «Στόχευση που διατηρεί και σήμερα στο ακέραιο την επικαιρότητά της» και ας την έκλεψε η Μέρκελ. Μιλάμε για... ολοκάθαρη θέση!


Ας δούμε όμως πως είναι και μέσα και έξω αλλά τελικά μέσα.

«Με βάση τα παραπάνω, το ότι εδώ και αρκετό καιρό το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΕ είναι γνωστό. Αγωνιζόμαστε μαζί με όλο το λαό ενάντια στο ειδικό καθεστώς στην Ελλάδα και στο σάπιο πολιτικό σύστημα που το υπηρετεί. Ταυτόχρονα ενισχύουμε τον αγώνα ενάντια στην κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη, αντιλαϊκή, πολιτικά αντιδραστική και γερμανοποιημένη Ευρώπη. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ».

Η εντελώς… κρυστάλλινη, λιτή και κατανοητή θέση της ΚΟΕ είναι:

1. Εντάξη, είμαστε γενικά με την «κλασική θέση της Αριστεράς» για έξοδο από την ΕΕ, «Στόχευση που διατηρεί και σήμερα στο ακέραιο την επικαιρότητά της» αλλά ε, διατηρεί αλλά και... δεν διατηρεί και τόσο την επικαιρότητά της αφού «εδώ και αρκετό καιρό το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητες και τις άμεσες διεκδικήσεις της ΚΟΕ»!

2. Η σημερινή θέση είναι: «Για μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη»! Προφανώς η «άλλη Ευρώπη» περιέχει και το έξω και το μέσα αλλά για την ώρα μέχρι την "άλλη Ευρώπη" είμαστε υπέρ του "μέσα σε αυτή την Ευρώπη" και αντί της «κατοχικής δραχμής» είμαστε υπέρ του ευρώ! Σε όλα μέσα δηλαδή παρότι η θέση για έξοδο είναι πάντα «Στόχευση που διατηρεί και σήμερα στο ακέραιο την επικαιρότητά της»!

Μετά τον τετραγωνισμό του κύκλου από το ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του, ήρθε και η κύκλιση του τετραγώνου από τη συνιστώσα του, την ΚΟΕ!

Αλαλούμ! Εμείς τι να πούμε; Ε, τι να πούμε;;;

Τέλος πάντων αυτές οι «συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ ούτε τη θέση του «αριστερού ψάλτη» δεν μπορούν να κρατήσουν τελικά, έστω μέχρι τις εκλογές για να κλέψουν και κάποιους ψήφους από το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Άνθρακες ο «θησαυρός» των συνιστωσών!

*Κάποιοι που ονειρεύονται να γίνει το ΚΚΕ η… «13η συνιστώσα» του ΣΥΡΙΖΑ κάτι τέτοιο σαν την ΚΟΕ εννοούν; Και μη ξεχνάμε η ΚΟΕ είναι… « Κομμουνιστική» όχι ο,τι κι ό,τι! Ναι «Κομμουνιστική»!

**κεφαλαία και υπογραμμίσεις δικές μας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Β) Για το ίδιο θέμα από το Alfavita.gr 

Μετά τις δηλώσεις μελών της που εκλέχθηκαν Βουλευτές (Βασίλης Χατζηλάμπρου:«Δεν είμαι πλέον μαοϊστής, είμαι κανονικός αριστερός» http://www.tovima.gr/society/article/?aid=457400&wordsinarticle=%ce%a7%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%bb%ce%ac%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%85 ) η ΚΟΕ, μια από τις βασικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα παρακάτω εκπληκτικά σε ανακοίνωσή της:

«Εδώ και αρκετό καιρό το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητες και τις άμεσες διεκδικήσεις της ΚΟΕ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αφίσα με το λογότυπό της που προβάλει την έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, όπως διευκρινίζεται είχε εκδοθεί το 2010.

Επισημαίνεται ακόμη ότι «η ΚΟΕ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας οργανωμένης προβοκατόρικης επίθεσης, με στόχο να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο μετέχει» και, στο πλαίσιο αυτό, καταγγέλλεται ότι «τα τελευταία εικοσιτετράωρα, πολιτικά κέντρα του συστημισμού, με πρωτοστάτη τη ΝΔ και τα ενεργούμενά τους στο χώρο των ΜΜΕ, περιφέρουν σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες παλιές αφίσες της ΚΟΕ με περιεχόμενο ενάντια στην ΕΕ, ζητώντας δίκην εισαγγελέως τέτοιες θέσεις και τέτοιες δυνάμεις να καυτηριαστούν και να αποβληθούν από τον "εθνικό κορμό”...».

Η ιστορία και τα διδάγματα της είναι επίμονα.Ο εκφυλισμός και η οβιδιακή μεταβολή της πρώην «επαναστατικής» Α/ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ νυν ΚΟΕ φαίνεται να ολοκληρώνεται στα πλαίσια ενσωμάτωσης της σε «αριστερά» κυβερνητικά σχέδια.

Ένα flashback θα ήταν κατατοπιστικό για το πώς η παραπάνω οργάνωση κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει συμπλήρωμα του Συνασπισμού, να διαλύσει την μισή της οργάνωση και στο τέλος να πετάξει στα σκουπίδια κάθετι ριζοσπαστικό υοθετώντας μια καθαρόαιμη σοσιαλδημοκρατική τοποθέτηση. 

Και αν αυτές τις κωλοτούμπες τις κάνει ΚΟΕ με την μυρωδιά και μόνο της κυβερνητικής εξουσίας φανταστείτε τι κωλοτούμπες θα δούμε από το πατέρα της οικογένειας το..ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ


Κάτσικας Παναγιώτης

2 σχόλια:

  1. Και μετά μου λένε εμένα ότι οι άνρθωποι δεν ... χαλούν !

    Κυρίως όταν συμβιβαστούν !

    Και, ίσως και ... αμειφθούν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.alfavita.gr/artro.php?id=64941

    ΑπάντησηΔιαγραφή