Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

όποιος Αριστερός θέλει να επιχειρήσει να κυβερνησει στον καπιταλισμό μπορεί να το κάνει.

το πρωτοειδα e-globbing

Από σχόλιο στο blog του Γιώργου Σαρρή:

Όποιος Αριστερός θέλει να επιχειρήσει να κυβερνήσει στον καπιταλισμό μπορεί να το κάνει. Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα μ αυτό, ούτε μπορώ να πείσω κάποιον που δεν θέλει, να δεχτεί τη δική μου άποψη και την άποψη του ΚΚΕ ως σωστή. ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕI ΝΑ ΜΠΛEΞΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΟΜΩΣ Σ ΑΥΤO.
Το τι θα συμβεί στο κίνημα αν τελικά υπάρξει τώρα η αργότερα μετά από τις εκλογές του Ιουνίου Αριστερή κυβέρνηση το ξέρουμε όλοι μας με απόλυτη σιγουριά. Θα πάνε σπίτια τους και θα γυρίσουν στους καναπέδες μέχρι νεωτέρας οι περισσότεροι. Εδώ υποχώρησαν έστω για λίγο μετά τον ανασχηματισμό του Ιουνίου και με την κυβέρνηση Παπαδημου που τους έλεγαν αηδίες και ακατανόητα ψέματα και δε θα υποχωρήσουν τώρα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα τάζει κατάργηση του μνημονίου; Αυτά τα πράγματα τα έχω δει ακριβώς ίδια με το ΠΑΣΟΚ του '81.

Από 450-500 άτομα που συμμετειχαν στις τοτε συνελεύσεις του φοιτητικου συλλόγου που ανήκα ξαφνικά σε χρόνο μηδέν βρεθήκαμε 40-50 που κοιταζόμασταν. Οι υπόλοιποι τόσκασαν ενω οι πασοκοι έλεγαν οτι τα προβλήματα θα τα έλυνε η σοσιαλιστικη κυβερνηση. Τότε υπηρχε η πολυτέλεια να γινει αυτό. Τωρα οχι. Τίς όποιες λύσεις και το όποιο κέρδος θα το δείς οτι δεν θα 
 
μπορέσει να τις δώσει κάποια Αριστερή ή άλλη κυβερνηση αλλά το κίνημα αν είναι δυνατό και ζωντανό. Καθε υποχώρηση είναι για μενα αρνητικό σημείο. Ηδη αισθάνομαι ότι έχουμε παρακαθήσει χωρίς κάποια μεγάλη πανελλαδικη κινητοποίηση τη στιγμή που άνθρωποι υποφερουν και εργαζόμενο χανουν τις δουλειές τους.
Εσεις πιστεύετε, όπως πολλές άλλες φορες, οτι οι λύσεις θα δοθούν απόπάνω. Το ΚΚΕ ακριβώς ανάποδα. Αν έλεγε ο Τσίπρας κάτι που να δειχνει οτι θα ζητήσει από το λαό να είναι παρών και σε ετοιμότητα θα σκεφτόμουνα μηπως έχω άδικο. Τωρα δεν πιστευω καθόλου τα τολμηρά μεν λόγια δέ που τα έχω ξανακούσει. Η κυβερνητική εξουσία δεν είναι παρά μια οθόνη όπου προβάλλεται ένα έργο που εκπέμπεται από αλλού. Δεν μπορεί να επηρρεάσει αποφασιστικα τα πράγματα ειδικά αν δεν υπάρχει πίσω της ένα παντοδύναμο κίνημα που να ελέγχει και να σπρώχνει προς τα μπρός και να μην αφήνει κανενα περιθώριο για πισωγυρίσματα.
Επίσης σκέφτομαι οτι η πολυπόθητη δυστυχώς, για τον ΣΥΡΙΖΑ απομόνωση του ΚΚΕ, θα έχει σαν αποτέλεσμα το ΚΚΕ Κ ΤΟ ΠΑΜΕ να μείνουν μόνα στο δρόμο και με το βομβαρδισμό από τα ΜΜΕ αρνητικης προπαγάνδας που θα δημιουργει αντιπάθεια στον πελαγωμένο κόσμο για τις κινητοποιήσεις που θα κάνει "ένα μόνο κόμμα και μια συνδικαλιστική παράταξη κόντρα στη θέληση όλων των άλλων" (αλλά όχι του λαού) θα βάλει σε σοβαρό κίνδυνο όχι μόνο το κίνημα ή τις όποιες κατακτήσεις έχουν μείνει αλλά και τα ίδια τα άτομα που θα συμμετέχουν που το σύστημα θα ψάξει τρόπους για να χτυπήσει και με το νόμο και με τη βία.Αυτα για την ώρα. ΔΥΣΤΥΧΩς ΑΚΌΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΊΘΩ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΆΜΕΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου