Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Πλήρη στήριξη στο μνημόνιο από τις αντιμνημονιακές(!) δυνάμεις


Επειδή πολλά γράφονται και λέγονται αυτό το διάστημα για αντιμνημονιακές φιλεργατικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, μπροστά και στις εκλογές, για να δούμε και τη στάση πολλών που έχουν ανέβει στα κεραμίδια και «κράζουν» για δήθεν κατάργηση των μνημονίων και επαναδιαπραγμάτευση τους!    
Προχθές  έγινε συνεδρίαση προκειμένου η Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ (ΕΤΕ ΔΕΗ) για να πάρει θέση για το σχέδιο της ΣΣΕ και να την παρουσιάσει - όπως και τα άλλα σωματεία - στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ.  
Καταρχήν να δώσουμε τους συσχετισμούς των παρατάξεων στην ΕΤΕ ΔΕΗ που έχει 31 μέλη είναι η εξής:
 Αγωνιστική Συνεργασία (ΠΑΜΕ)  4   μέλη
 ΣΑΔ  (ΣΥΡΙΖΑ)  3  μέλη
 ΠΑΣΚΕ  14  μέλη
 ΔΑΚΕ      9  μέλη
 ΑΣΣΕ       1  μέλος
Λοιπόν με τις ψήφους σύσσωμης της ΣΑΔ (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ), της πλειοψηφίας των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και ενός συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ, καταψηφίστηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της η πρόταση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) να απορριφθεί το σχέδιο της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Το σχέδιο έχουν συνδιαμορφώσει η διοίκηση της επιχείρησης με την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΓΕΝΟΠ) και προβλέπει την αποδοχή των μνημονιακών νόμων για μεσοσταθμική μείωση 


των μισθών κατά 35% και κατάργηση της μονιμότητας, η οποία επιτρέπει στην εργοδοσία να προχωρήσει σε όσες απολύσεις θέλει.
Αρχικά ΣΑΔ και ΠΑΣΚΕ προσπάθησαν, με διάφορες υπεκφυγές και προσχήματα, να εμποδίσουν ακόμα και να μπει σε ψηφοφορία η πρόταση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», ώστε να μην αναγκαστούν να πάρουν θέση. Ισχυρίστηκαν ότι δε χρειάζεται να γίνει ψηφοφορία και πως η ΕΤΕ μπορεί στη συνεδρίαση της ΓΕΝΟΠ να παρουσιάσει απλώς τα σημεία με τα οποία διαφωνεί. Παρά τις προσπάθειές τους η ψηφοφορία έγινε και αποκαλύφθηκαν.
Να σημειωθεί ότι οι όποιες διαφωνίες διατύπωσαν ΣΑΔ και ΠΑΣΚΕ με το σχέδιο δεν αφορούσαν στην ουσία του (μείωση μισθών - απολύσεις). Επίσης η ΣΑΔ εξέφρασε την άποψη ότι το σχέδιο πρέπει να αξιολογηθεί στο πλαίσιο των σημερινών συνθηκών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αποτελεί βάση για συζήτηση με την εργοδοσία.
Στη ψηφοφορία ήταν παρόντα τα 30 από τα 31 μέλη του ΔΣ της ΕΤΕ. Έλειπε ένα μέλος της ΠΑΣΚΕ. Την πρόταση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» υπερψήφισαν 14 μέλη του ΔΣ. Τα τέσσερα μέλη της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», τα οκτώ από τα εννέα μέλη της ΔΑΚΕ, το ένα μέλος της «ΑΣΣΕ» και ένα μέλος της ΠΑΣΚΕ. Την πρόταση καταψήφισαν τα τρία μέλη της ΣΑΔ και 12 μέλη της ΠΑΣΚΕ.
Συμπέρασμα, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) και της ΣΑΔ (ΣΥΡΙΖΑ) όσο και προσπαθούν σε πολιτικό επίπεδο να ¨ανακαλύψουν¨ διαφορές, σε συνδικαλιστικό επίπεδο αποκαλύπτεται πως ταιριάζουν απόλυτα  στην αντεργατική πολιτική που στηρίζουν, όλα τα προηγούμενα χρόνια (μνημονιακά και μη), δίνοντας παράλληλα υποσχέσεις πως θα συνεχίσουν να δίνουν απλόχερα στήριξη στις αντεργατικές πολιτικές και στο μέλλον!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου