Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση και Δελτίο τύπου από την ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-«Η οργάνωση είναι πλέον όρος επιβίωσης για όλους μας». ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ:ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ-ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ-ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
«Η οργάνωση είναι πλέον όρος επιβίωσης για όλους μας».
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ:ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ-ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ-ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ
Το «μαύρο μέτωπο» συγκυβέρνησης, πλουτοκρατίας, τρόικας, δεν ξεχωρίζει πλέον καμιά λαϊκή οικογένεια. Επιτίθεται σε όλες με την ίδια ένταση.  
Με την αύξηση της φορολογίας στα είδη λαϊκής ανάγκης, τα απανωτά χαράτσια και το νέο προϋπολογισμό για το 2012, η λαϊκή οικογένεια αδυνατεί να ανταποκριθεί, ενώ, όσα νοικοκυριά μπορούν, βλέπουν πως τα όριά τους έχουν στενέψει.
Με αφορμή αυτή την κατάσταση το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, ο Σύλλογος Γυναικών Πρέβεζας, το Σωματείο Οικοδόμων,  το Σωματείο Συνταξιούχων, η επιτροπή αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων προχώρησαν στη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής στην πόλη της Πρέβεζας προκειμένου να αναλάβει δράση απέναντι σε αυτή την πολιτική και ταυτόχρονα να οργανώσει την πάλη των λαϊκών στρωμάτων. Η Λαϊκή Επιτροπή, αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη, οργάνωσης του λαού της πόλης μας, για να εμποδιστούν τα βάρβαρα μέτρα και να εκφραστεί η αλληλεγγύη μεταξύ των λαϊκών στρωμάτων. Μέσα από αυτή, θα γίνεται καθημερινά πράξη το σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για έναν».
Από τη δράση της Λαϊκής Επιτροπής, ο κάθε κάτοικος του Πρέβεζας, μπορεί να αγωνιστεί οργανωμένα και να εκφράσει την αλληλεγγύη του. Οργανώνουμε το επόμενο διάστημα Λαϊκές Συνελεύσεις στις γειτονιές, σε χώρους δουλειάς, δυναμώνουμε τη Λαϊκή Επιτροπή με τη συμμετοχή όλων μας. Όλοι μαζί μπορούμε να απαιτήσουμε και να πετύχουμε:  
  • Να ακυρωθούν όλα τα χαράτσια.
  • Να σταματήσει η φοροληστεία, οι έκτακτες εισφορές αλληλεγγύης.
  • Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ.
Αποτρέπουμε στην πράξη με κάθε τρόπο τη διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν ή δεν θα πληρώσουν την Β΄ δόση ή την εισφορά αλληλεγγύης.  
Υπερασπιζόμαστε κάθε  γείτονα, με αποφασιστικότητα, κάνοντας ανθρώπινο τείχος μπροστά σε όποιον έρθει να κόψει το ρεύμα. ΟΛΗ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ, Η ΠΟΛΗ ΜΑΖΙ.
Όσοι παίρνουν το λογαριασμό να ενημερώνουν για το πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής  τη Λαϊκή Επιτροπή, για να υπάρχει ετοιμότητα όταν επιχειρηθεί η διακοπή του ρεύματος.
- Να βάλουμε λουκέτο στα ρολόγια, να μην ανοίγουμε την πόρτα στα συνεργεία που έρχονται να κόψουν το ρεύμα.
- Να συγκροτήσουμε ομάδες επανασύνδεσης του ρεύματος σε κάθε  γειτονιά. Παντού επιτροπές επαγρύπνησης και περιφρούρησης.
- Να απομονώσουμε το χαράτσι από τον υπόλοιπο λογαριασμό, με πληρωμή μέσω Αυτόματων Ταμειακών Μηχανών (ΑΤΜ) ή των Κέντρων Αυτόματων Συναλλαγών (ΚΑΣ) των τραπεζών. Για πληρωμή μέσω ΑΤΜ σε κάποιες τράπεζες μπορεί να χρειάζεται να έχουμε λογαριασμό, ενώ για πληρωμή μέσω ΚΑΣ δεν χρειάζεται.
- Την απόδειξη από τη συναλλαγή με την τράπεζα και το λογαριασμό τα βγάζουμε φωτοτυπία και  ερχόμαστε
σε επαφή με την Λαϊκή Επιτροπή.
- Να κοινοποιήσουμε στη ΔΕΗ μαζικά με την Λαϊκή Επιτροπή, τα αντίγραφα των συναλλαγών, δηλώνοντας γραπτά ότι το ποσό που πληρώσαμε αφορά το ρεύμα και τα τέλη υπέρ Δήμου και ΕΡΤ και όχι το χαράτσι.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
       Επικοινωνία: Γραφείο Σωματείου Οικοδομών (2ος όροφος στο Εργατικό Κέντρο) 7:00-9:00 μμ
τηλ:2682024110, κιν: 6979672596
e-mail: laikiepitropiprevezas@yahoo.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
«Η οργάνωση είναι πλέον όρος επιβίωσης για όλους μας».
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ:ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ-ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ-ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Κλιμάκιο μελών της Λαϊκής Επιτροπής Πρέβεζας περιόδευσε σήμερα Τρίτη 10 Γενάρη στον ΟΑΕΔ με ανακοίνωση προκειμένου να συζητήσει με τους εργαζόμενους  και με τους ανέργους που βρίσκονταν στο χώρο. Η περιοδεία και η κουβέντα ανέδειξε ζητήματα και προβληματισμούς των ανέργων αλλά και των εργαζομένων. Αναδείχθηκε η ανάγκη συσπείρωσης όλων στην οργανωμένη πάλη για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και η κλιμάκωση του αγώνα το επόμενο διάστημα. Στα πλαίσια ενημέρωσης, και οργάνωσης της λαϊκής πάλης η Λαϊκή Επιτροπή Πρέβεζας θα συνεχίσει τις περιοδείες της σε εργασιακούς χώρους, γειτονιές κλπ.
Επόμενος σταθμός την Πέμπτη 12 Γενάρη στην Εφορία όπου εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι κλπ απευθύνονται για την απαλλαγή τους από το χαράτσι αφού με αυτό εξαρτάται ακόμα και η επιβίωσή τους.  

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Επικοινωνία: Γραφείο Σωματείου Οικοδομών (2ος όροφος στο Εργατικό Κέντρο)          7:00-9:00 μμ
τηλ:2682024110, κιν: 6979672596
e-mail: laikiepitropiprevezas@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου