Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

17 Γενάρη: Παναττική ΑΠΕΡΓΙΑ!

Ελλάς - Ελλήνων - Ανέργων!

O Παπαδήμος όπου βρεθεί λέει απερίφραστα (προχτές το είπε στους δημοσιογράφους που είχε καλέσει στο Μαξίμου) ότι η κυβέρνησή του θα περικόψει περαιτέρω τα εργατικά εισοδήματα, σμπαραλιάζοντας στην κυριολεξία τον κατώτατο μισθό.
*
Οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Λοβέρδος, προσδίδουν και «συνταγματολογική νομιμοποίηση» στους σχεδιασμούς ώστε η κονιορτοποίηση του κατώτατου μισθού να γίνει ακόμα και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
*
Ο Καρατζαφέρης, τιμώντας το ρόλο του ως «λαγού» της αθλιότητας, είναι εκείνος που από πολύ νωρίς έχει βάλει στο στόχαστρο και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα. Ηδη από τις 2/12/2009, δηλαδή πριν από δυο χρόνια (!), από βήματος Βουλής ωρυόταν κατά του 14ου μισθού λέγοντας: «Πού υπάρχει; Είμαστε η πλουσιότερη χώρα του κόσμου; Πού υπάρχει;»!!!
*
Οσο για τη Νέα Δημοκρατία, με το μυαλό της στις κάλπες της «αντιμνημονιακής» απάτης, προσπαθεί να προσποιηθεί ότι βγάζει την ουρίτσα της έξω από τη βρώμικη δουλειά που ανέλαβε να διεκπεραιώσει στο πλαίσιο μιας κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει με χέρια, με πόδια και με τους δυο αντιπροέδρους της.
*
Ταυτόχρονα με όλα αυτά, οι μεγαλοβιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι τάχα μου «διαπραγματεύονται» με τους «κοινωνικούς εταίρους» τους για το πώς θα περάσουν τον εργαζόμενο και από τούτο το σφαγείο,
ενώ την ίδια ώρα οι πάντες κρύβονται πίσω από την κακή τρόικα, που - όπως λένε - τους πιέζει να κάνουν όσα, υποτίθεται, εκείνοι ...δεν θέλουν.
*
«Το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο»,
για να θυμηθούμε και το τραγούδι.
*
Αρκεί να θυμηθούμε ότι αυτό το κυβερνητικό μαύρο μέτωπο ήρθε να επιπέσει στο σβέρκο του ελληνικού λαού σαν «ώριμο φρούτο» κατόπιν της πολύμηνης τρομοκρατίας και κινδυνολογίας για την έκτη δόση του δανείου.
Τώρα το «έργο» επαναλαμβάνεται με αφορμή την ...έβδομη δόση. Μόνο που τούτη τη φορά δεν πρόκειται «απλώς» για νέα μέτρα που θα επιφέρουν νέα βάρη. Αυτή τη φορά η συγκυβέρνηση - πριονοκορδέλα, δεν το κρύβει, θα πάρει κεφάλια!
Εκτός...
Εκτός αν ο λαός είναι αυτός που θα κάνει το πρώτο βήμα.
Αν είναι αυτός που θα τσακίσει πολιτικά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.
στέλνοντας το δικό του αποφασιστικό μήνυμα με το ΠΑΜΕ στην
παναττική απεργία την ερχόμενη Τρίτη στις 17 του μήνα,
δηλώνοντας καθαρά την τελεσίδικη απόφασή του να αποτινάξει από το σβέρκο του τη συγκυβέρνηση της πλουτοκρατίας, σημαίνοντας συναγερμό με μαζική οργάνωση στους τόπους δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο και σε κάθε γειτονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου