Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΑΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

 Π.Α.ΜΕ Επιτροπή Πρέβεζας
Στη σημερινή συνεδρίαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν και καταδίκασαν τις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που αποφάσισαν να πάνε στον κοινωνικό διάλογο που θα χρησιμοποιηθεί από κυβέρνηση – τρόικα – Ε.Ε. για να μπει ταφόπλακα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στα ασφαλιστικά δικαιώματα, για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι όταν και όποτε θέλουν οι κεφαλαιοκράτες, με μισθούς πείνας.
Ανεξάρτητα από τις μεγαλοστομίες που εκφώνησαν για «ανένδοτους αγώνες» για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δηλώνουν πρόθυμοι να «συζητήσουν» με τους βιομήχανους, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλέμπορους για τη «σωτηρία» της χώρας. Έχουμε πείρα και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κάθε φορά που μας «σώζανε από την καταστροφή» κάναμε ένα βήμα πιο κοντά στην εξαθλίωση.
      Επίσης οι δύο παρατάξεις αμφότερες υπερθεμάτισαν για τη μείωση του «μη μισθολογικού κόστους», δηλαδή των ασφαλιστικών εισφορών, προσφέροντας χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση για την διευκόλυνση των σχεδίων της προκειμένου να φορτωθεί όλο το βάρος της ασφάλισης στις πλάτες των εργαζομένων, χαρίζοντας στην πλουτοκρατία δεκάδες δις ευρώ, ανοίγοντας το δρόμο για νέα αντιασφαλιστικά τερατουργήματα. Λες και το «μη μισθολογικό κόστος» δεν αφορά το βοιωτικό επίπεδο της εργατικής τάξης.
      Και μαζί και χώρια  με την ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ η Αυτόνομη Παρέμβαση κάλεσε για άλλη μια φορά την ηγεσία της ΓΣΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της κάνοντας της κριτική για έλλειψη σχεδίου. Αθώωσε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ λέγοντας ότι «μπορεί και πρέπει να παίξει το ρόλο που χρειάζεται η εργατική τάξη» προσφέροντας της άλλοθι για την συμπορευσή της με το ΣΕΒ στο χτύπημα των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.
    Για άλλη μια φορά ουσιαστικά παρά τις διάφορες αριστερές κορώνες, συμπορεύτηκε με τη γραμμή της ΓΣΕΕ, του ταξικού συμβιβασμού, της υπεράσπισης της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων κλπ.  
Και από αυτή τη συνεδρίαση αναδείχτηκε η ανάγκη οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ. Μακριά και αλάργα από αυτές τις παρατάξεις, που είναι έτοιμοι να προσφέρουν άλλοθι κοινωνικής συναίνεσης στους εκτελεστές της εργατικής τάξης. Στέκονται απέναντι από τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα για αυτό αποτελούν τους πιο αξιόπιστους συνομιλητές της ολιγαρχίας του πλούτου.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συζητήσουν στους χώρους δουλειάς την ανάγκη απέναντι στην ενιαία επίθεση εργοδοσίας, κυβέρνησης, και τρόικας να απαντήσουν το επόμενο διάστημα με κλιμάκωση του αγώνα σε όλους τους χώρους δουλειάς με στόχο Να μην παρθεί κανένα νέο μέτρο και να παρθούν πίσω όλα τα βάρβαρα μέτρα που πήραν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με την στήριξη και τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ και κάνουν τη ζωή τους κόλαση.
Να απαντήσουν τώρα με ενιαίο μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής.
Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, των άγριων χαρατσιών και της φοροληστείας. Έξω η Τρόικα από την Ελλάδα. Εκλογές τώρα! Να τιμωρηθούν από τους εργαζόμενους και να πληρώσουν σκληρά το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και ο ΛΑΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου