Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΚΕ: Μια αποφασιστική απάντηση πρέπει να δοθεί στις 17 Γενάρη με την επιτυχία της 24ωρης παναττικής απεργίας συμπαράστασης στους χαλυβουργούς, για τη νίκη της εργατικής τάξης
 • Νέα στυγνή επίθεση εξαπέλυσε χτες η αδίστακτη εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, προχωρώντας σε ακόμα 13 απολύσεις εργαζομένων φτάνοντας το συνολικό αριθμό στους 63, προσπαθώντας να σπάσει τον περήφανο αγώνα των χαλυβουργών. Η κυβέρνηση Παπαδήμου των συνεταίρων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. είναι ταυτισμένη με την εργοδοσία.
 • Η εργατική τάξη να κάνει το ταξικό της καθήκον κόντρα στην ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ και σειράς ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων όπου πλειοψηφούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που είναι σύμμαχοι του κεφαλαίου και εχθροί της εργατικής τάξης. Να απαντήσει: Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα αιτήματα των χαλυβουργών. Αγώνας και αλληλεγγύη ως τη νίκη.
  Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
  Η τρομοκρατία δε θα περάσει, τονίζουν οι απεργοί. Να δυναμώσει ολόπλευρα η αλληλεγγύη, καλεί το ΠΑΜΕ
  Νέα στυγνή και προκλητική επίθεση εξαπέλυσε χτες η εργοδοσία της«Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, προχωρώντας σε ακόμα 13 απολύσεις εργαζομένων, φτάνοντας το συνολικό αριθμό στους 63 από τις αρχές του Νοέμβρη. Η χτεσινή εξέλιξη ήρθε να επιβεβαιώσει πόσο σκληρό και αδίστακτο είναι το μεγάλο κεφάλαιο, που προσπαθεί να σπάσει τον περήφανο αγώνα των χαλυβουργών που έχει γίνει φωτεινό μονοπάτι στην οργάνωση της πάλης ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρήσεων.
  Την καλύτερη απάντηση στην κλιμάκωση της εργοδοτικής επιθετικότητας θα δώσει η ένταση της δράσης για την επιτυχία της παναττικής απεργίας στις 17 Γενάρη, ώστε να νεκρώσουν όλοι οι χώροι εργασίας στην Αττική στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής. Για να γίνει η απεργία των χαλυβουργών απέναντι στις αξιώσεις του Μάνεση μάχη όλης της εργατικής τάξης ενάντια στα όσα σχεδιάζει η εργοδοσία για τις ζωές των εργατών και των οικογενειών τους.
  Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ «καλεί την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την αλληλεγγύη στους ηρωικούς χαλυβουργούς που νίκησαν το φόβο τους και, συσπειρωμένοι στο ταξικό σωματείο τους, δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα. Τον Μάνεση και τον κάθε μεγαλοεργοδότη τον αποθρασύνει και τον οπλίζει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. που προσπαθεί να τσακίσει κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων. Για τους χαλυβουργούς και για όλους τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλος δρόμος γιατί δεν μπορούν να ζήσουν στη φτώχεια και στην ανέχεια, δεν μπορούν να δουλεύουν για 500 ευρώ». Καλώντας σε ένταση της δράσης για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Γενάρη στην Αττική και στις 12 Γενάρη στη Μαγνησία, αλλά και για περαιτέρω κλιμάκωση της πάλης, τονίζει: «Τη νίκη θα τη φέρει ο συνεπής ταξικός αγώνας! Η τρομοκρατία δε θα περάσει!».
  Επιασαν «δουλειά» από νωρίς
  Η εργοδοσία έδειξε από πολύ νωρίς χτες τις διαθέσεις της καθώς λίγο πριν τις 7 το πρωί εμφανίστηκαν ξαφνικά οι διευθυντές του εργοστασίου στην πύλη. Η προκλητική τους εμφάνιση σήμανε συναγερμό στους απεργούς και μέσα σε ελάχιστα λεπτά η πύλη του εργοστασίου γέμισε κυριολεκτικά απεργούς που ενίσχυσαν μαζικά την περιφρούρηση. Λίγη ώρα αργότερα έφτασε και η είδηση της πρώτης απόλυσης εργαζόμενου και μάλιστα ενός από τους πιο πρωτοπόρους, του Δημήτρη Φάνη, μέλους της Επιτροπής Αγώνα που έχει συγκροτηθεί και διαδίδει με εξορμήσεις τον αγώνα της χαλυβουργίας παντού. Μιλώντας στον «Ρ», ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του σωματείου, επισήμανε: «Οι τρομοκρατικές ενέργειες της εργοδοσίας αποδεικνύουν την αθλιότητά της απέναντι στους απεργούς εργάτες. Οι προκλήσεις αυτές της εργοδοσίας μας δυναμώνουν και δηλώνουμε πιο αποφασισμένοι και δυνατοί, να σπάσουμε την αδιαλλαξία της». «Είμαστε όλοι απολυμένοι και συνεχίζουμε τον αγώνα μας», ήταν η πρώτη κουβέντα του Δημήτρης Φάνη, μιλώντας στον «Ρ», για να συμπληρώσει: «Οι νέες απολύσεις δείχνουν ότι ο Μάνεσης θέλει να τρομοκρατήσει αυτούς που μπαίνουν μπροστά σε έναν αγώνα δίκαιο. Δείχνει επίσης ότι δεν είμαστε εμείς φοβισμένοι αλλά ο ίδιος ο Μάνεσης».
  Εκεί έξω από την πύλη βρισκόταν και ο Στέλιος Στεργίου, που απολύθηκε χτες μετά από 9 χρόνια δουλειάς με 1.800 ευρώ αποζημίωση! Στο πλευρό του στην πύλη και η γυναίκα του Ολγα, έγκυος στον 8ο μήνα και με ένα κοριτσάκι 13 μηνών στην αγκαλιά. «Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε ακόμα πιο ενωμένοι και αποφασισμένοι», θα μας πει αμέσως. «Εχω δύο παιδιά και προβλήματα καρδιάς. Εννιά χρόνια όμως εδώ μέσα έκανα τα πάντα, μέχρι και γερανό χειρίστηκα, αν και δεν έχω άδεια. Δεν μπορώ όμως να υποκύψω και να δουλεύω για 500 ευρώ, το οφείλω στα ίδια μου τα παιδιά»..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου