Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Νταήδες κι επίδοξοι δικτάτορες οι κουκουέδες για την ΑΥΓΗ


πηγή redflyplanet
Η κατάληψη της εξουσίας...

Το ΚΚΕ δεν είναι εύκολο να το αντιμετωπίσεις με λογικά επιχειρήματα. Άλλο πράγμα η διαμαρτυρία και άλλο πράγμα η νταηλίδικη παρεμπόδιση της διαπραγμάτευσης μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Αυτό δεν είναι ταξική πάλη, αλλά χάπενινγκ για τα δελτία των οκτώ. Εκτός αν θέλουν να βοηθήσουν την κυβέρνηση να αποφασίσει αυτή μονομερώς, όπως απειλεί να κάνει. Το νέο ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται να γίνει με δημοκρατικό κοινοβουλευτικό τρόπο πλειοψηφία. Γι' αυτό και δεν το ενδιαφέρουν οι πολιτικές συνεργασίες. Δεν μπορεί να αντέξει τον λαϊκό έλεγχο και τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Η επαναστατική κατάληψη της εξουσίας και η δικτατορία του προλεταριάτου (χωρίς προλεταριάτο!) είναι, γι' αυτούς που κουμαντάρουν ένα κόμμα που ουδεμία σχέση έχει με εκείνο της μεταπολίτευσης, η βασική επιλογή. Περιγράφεται ως ξεσηκωμός και συμμαχία των πλατιών λαϊκών στρωμάτων και της μικρομεσαίας αγροτιάς, που θα καταλάβουν την εξουσία και θα καλέσουν το κόμμα να κυβερνήσει. Πως, με ποιους, σε ποιους διεθνείς συσχετισμούς, με ποια οικονομία, τους είναι αδιάφορο. Άλλωστε, στους θρησκευτικού χαρακτήρα φανατισμούς προέχει η αφοσίωση και η πίστη στις αλάθητες επιλογές. Ο δικός τους μονοκομματικός σοσιαλισμός δεν θα είναι σαν τους άλλους, διότι, όπως έχει πει παλαιότερα η κ. Παπαρήγα, έχουμε διδαχτεί από τα λάθη που έγιναν! Το μοναστήρι να είναι καλά.

Δ.Σ.Κ.

2 σχόλια:

  1. sxoliasthke kai edw:

    - http://e-globbing.blogspot.com/2012/01/blog-post_23.html

    - http://fadomduck2.blogspot.com/2012/01/blog-post_2919.html

    - http://leninreloaded.blogspot.com/2012/01/blog-post_3299.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΚΣΤΟΜΙΖΕΙ ΑΝΤΙΚΚΕ ΜΑΚΑΚΙΕΣ.ΑΠΛΑ ΕΜΕΤΙΚΟ!ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή