Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Απύθμενο θράσος...


Ιδεολογική επίθεση στη συνείδηση του λαού αποτέλεσε η προχτεσινή αναγγελία των μέτρων από τον Ευ. Βενιζέλο, με στόχο να συγκαλύψει τον πραγματικό χαρακτήρα των ανατροπών και τα φιλομονοπωλιακά κίνητρα της κυβέρνησης.
  • «Είναι προφανές ότι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας μας είναι το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας. (...) Στο γήπεδο των διαρθρωτικών αλλαγών δεν χρειαζόταν να περιμένουμε καμία τρόικα και κανένα μνημόνιο», είπε ο Ευ. Βενιζέλος. Μετά από 23 μήνες που η κυβέρνηση έκραζε ότι το πρόβλημα ήταν τα ελλείμματα και το χρέος, ζητώντας από το λαό να γονατίσει, έφτασε χτες στον πυρήνα της πολιτικής της, ομολογώντας ότι τα μέτρα που παίρνει στόχο έχουν την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας». Την εξασφάλιση δηλαδή καλύτερων όρων για την κερδοφορία των επιχειρήσεων.
  • «Εάν δεν ολοκληρώσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές, εάν δεν αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας, (...) δε θα δώσουμε στις νέες γενιές την ευκαιρία που είχαν οι δικές μας γενιές. Αυτό είναι η μεγαλύτερη ιστορική αδικία που συμβαίνει στον τόπο αυτό», είπε ο υπουργός Οικονομικών. Τολμούν να μιλούν για «ευκαιρίες στη νέα γενιά» οι ίδιοι που υπερασπίζονται ένα σύστημα σάπιο, το οποίο, σε συνθήκες κρίσης, έχει εκτοξεύσει την ανεργία στους νέους μέχρι 24 χρόνων σε ποσοστό 40,1% (στοιχεία Μάη 2011). Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι που με προεδρικό διάταγμα νομοθέτησε ώστε οι νέοι μέχρι 21 ετών να λαμβάνουν μόνο το 80% της συλλογικής σύμβασης ή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, ενώ οι νέοι από 21 έως 25 ετών το 85% των κατώτερων μισθών (592 ευρώ μεικτά και περίπου 500 ευρώ «καθαρά»). Καταδικάζουν τη νεολαία στη φτώχεια, αλλά και στην αμορφωσιά, αφήνοντας τους μαθητές χωρίς βιβλία, δασκάλους και καθηγητές, σε ένα σχολείο της αγοράς.
  • «Το σημαντικότερο είναι ότι ιδιωτικοποιήσεις σημαίνει ένα κράτος εξυπνότερο, λειτουργικότερο, φιλικότερο για τον πολίτη, με μικρότερο δημοσιονομικό κόστος. Σημαίνει επενδύσεις, σημαίνει νέες θέσεις εργασίας», ισχυρίστηκε ο Ευ. Βενιζέλος. Πίσω από τα φληναφήματα, κρύβεται το ξεπούλημα στο μεγάλο κεφάλαιο κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων, κρατικών εκτάσεων, υποδομών και του φυσικού πλούτου της χώρας. Για το λαό θα σημάνει αύξηση των τιμολογίων και των παρεχόμενων υπηρεσιών. Οσο για τις «νέες θέσεις εργασίας» που θα δημιουργηθούν από τις ιδιωτικοποιήσεις, να θυμίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1994-2004 ιδιωτικοποίησε τις 7 από τις 10 τράπεζες που ήταν υπό κρατικό έλεγχο, τον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ («Ελληνικά Πετρέλαια»), τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τη Διώρυγα της Κορίνθου κ.ά. Σαν αποτέλεσμα, μειώθηκαν οι μισθοί των εργαζομένων και οι θέσεις εργασίας.
  • «Το νέο μισθολογικό σύστημα (σ.σ. για το Δημόσιο τομέα) έχει ηθική βάση, (...) γιατί δίνει απάντηση και σε όλες τις ηθικές ενστάσεις που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία, για αδικίες και ανισότητες που δεν πρέπει να αναπαραχθούν και να διατηρηθούν», είπε ο Ευ. Βενιζέλος. Οι νέες περικοπές των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, που θα μειώσουν τις αποδοχές μέχρι και 40% και θα εξομοιώσουν τους πάντες προς τα κάτω, έχουν «ηθική βάση» για την κυβέρνηση, η οποία παράλληλα επιχειρεί να ενεργοποιήσει και τον «κοινωνικό αυτοματισμό», για να στρέψει τη μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ενάντια στους συναδέλφους τους στο δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου