Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

KKE-Ανακοίνωση για το πετρέλαιο θέρμανσης



  Η νέα υπέρογκη αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ξεπερνά κατά πολύ το ζήτημα της άγριας ληστείας των λαϊκών οικογενειών από την κυβέρνηση και τα μονοπώλια του πετρελαίου και τους καταδικάζει να μείνουν χωρίς θέρμανση το χειμώνα που έρχεται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή τους. Πρόκειται για απάνθρωπη επιλογή. Με ποιο δικαίωμα θα αφήσουν στο κρύο τα παιδιά των ανέργων και των φτωχών λαϊκών οικογενειών, τους υπερήλικες και τους αρρώστους; Με ποιο δικαίωμα θα εξαναγκάσουν τις λαϊκές οικογένειες να ξεπουληθούν για να έχουν θέρμανση;
Η πρόφαση που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση είναι ότι έτσι θα χτυπήσει το εκτεταμένο λαθρεμπόριο. Όμως αυτό είναι αισχρό ψέμα. Το λαθρεμπόριο και η μεγάλη φοροδιαφυγή διαπράττεται από τα μονοπώλια που ελέγχουν την εισαγωγή, τη διύλιση και τη διανομή. Και η κυβέρνηση γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι αυτό το καρτέλ, αυτό το κύκλωμα ούτε θέλει ούτε μπορεί να το ελέγξει. Αντίθετα, όσο αυξάνει τη φορολογία που έχει φτάσει να είναι στο 70% επί της τιμής του λίτρου των καυσίμων, τους δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να αποκομίσουν αμύθητα κέρδη. Ο μόνος ουσιαστικός και πρακτικός τρόπος για να χτυπηθεί εν μέρει το εκτεταμένο λαθρεμπόριο είναι η πλήρης κατάργηση όλων των φόρων και η δραστική αύξηση της φορολογίας στα κέρδη των μονοπωλίων και των μεγάλων 


επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των πετρελαιοειδών. Ακόμα, να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές και άλλα τμήματα του κεφαλαίου.
Το αίτημα για κατάργηση όλων των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι δίκαιο και ρεαλιστικό και πρέπει να διεκδικηθεί άμεσα από το λαό. Το ίδιο πρέπει να γίνει και με τους φόρους που βαραίνουν το ηλεκτρικό ρεύμα.
Κανένα σχολείο, νοσοκομείο, γηροκομείο, παιδικός σταθμός, καμία λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να μείνει χωρίς θέρμανση, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς τα απαραίτητα και αυτό είναι ζήτημα αλληλεγγύης και οργανωμένης πάλης του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Και το ζήτημα της θέρμανσης και των καυσίμων είναι ένας βασικός λόγος για να αρνηθεί ο λαός να συνεχιστούν οι θυσίες του για να ανακάμψει η υψηλή κερδοφορία, για να παραμείνει η χώρα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.
Είναι μονόδρομος η λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για ανάπτυξη υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων με αποδέσμευση από την ΕΕ και λαϊκή εξουσία, όπου ο ενιαίος αποκλειστικά κρατικός φορέας ενέργειας θα εξασφαλίζει φθηνή και ασφαλή ενέργεια για τις λαϊκές ανάγκες.

1 σχόλιο:

  1. Εκτός θέματος(;), αλλά ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

    @@@@@@@@@@@@@@@@

    Κανένας να μην ψαρώσει για τα χρέη στην εφορία και τις απειλές για κατασχέσεις,
    τουλάχιστον αυτοί που έχουν μόνο το μεροκάματό τους

    (και χωρίς τις ρυθμίσεις, αν βάζεις στο ταμείο έστω και 10 ευρώ ο λογαριασμός θεωρείται εξυπηρετούμενος και δεν ξεκινάει διαδικασία κατασχέσεων).

    Τα σχετικά ρεπορτάζ στοχεύουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο έτσι που να τρέχει στις εφορίες για να εισπράξει το κρατικό ταμείο άμεσα χρήμα.

    Υπάρχει κάποιος λόγος να ανταποκριθούμε σε κάτι τέτοιο όταν πλέον γνωρίζουμε ότι το κρατικό ταμείο μαζεύει χρήμα
    για να το διαθέσει σε πέντε έξι καπιταλιστές;
    Κανένας τέτοιος λόγος.
    Οι εργάτες δεν χρωστάνε, τους χρωστάνε.

    @@@@@@@@@@@@@@

    (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 16-10-12,
    από άρθρο του Λεκάτη, σελίδα 2)

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή