Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΚΚΕ- ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ – ΔΙΑΒΗΜΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ & ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
          Αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Οκτώβρη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ.κ. Νίκο Τέλη και Νίκο Σίμο.
Στη συνάντηση η ΓΓ της ΚΕ έθεσε το ζήτημα του ρόλου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης που λειτουργεί ως φορέας κυβερνητικής προπαγάνδας. Βασικό στοιχείο αυτού του ρόλου της αποτελεί σήμερα ο κραυγαλέος αποκλεισμός του ΚΚΕ από τις δεκάδες πολιτικές συζητήσεις που διοργανώνει η ΝΕΤ το τελευταίο διάστημα. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ότι από την 1 έως και τις 24 Οκτωβρίου σε δεκάδες βραδινές, πρωινές και μεσημεριανές συζητήσεις που έγιναν, καθώς και στα δελτία ειδήσεων, δεν υπήρχε ούτε ένας εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Μία παρουσία υπήρχε μόνο σε μία εκπομπή του Σαββατοκύριακου. Αυτή την απαράδεκτη κατάσταση αντιμετωπίζει στον έναν ή στον άλλο βαθμό το ΚΚΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα από το σύνολο των κρατικών και αστικών ΜΜΕ.
Ο αποκλεισμός του ΚΚΕ πλήττει καίρια το δικαίωμα του λαού να ενημερώνεται ολόπλευρα για τις θέσεις και τις δράσεις όλων των κομμάτων. Ειδικά όταν οι θέσεις του ΚΚΕ βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις βασικές επιλογές του κυρίαρχου πολιτικού και οικονομικού συστήματος.  
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επίσης, η Αλέκα Παπαρήγα έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, το καθεστώς ανασφάλειας εκατοντάδων συμβασιούχων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης και το απαράδεκτο συνεχιζόμενο καθεστώς των διορισμών από την εκάστοτε κυβέρνηση σε κρίσιμες θέσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης τομέων δράσης και στο θέμα εκποίησης υποδομών της, στη μη αξιοποίηση του δυναμικού και των δυνατοτήτων της ΕΡΤ.
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τη δράση και την πάλη του και μέσα και έξω από τη Βουλή για να σπάσει ο αποκλεισμός του από τα ΜΜΕ, για να γίνει το ζήτημα της ολόπλευρης ενημέρωσης του λαού στόχος και υπόθεση του εργατικού – λαϊκού κινήματος και του ίδιου του λαού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου