Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Παραλήρημα με συγκεκριμένο στόχο


Με ένα αντιΚΚΕ παραλήρημα, από αυτά που πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα από τους εκπροσώπους όλων των αστικών κομμάτων, ο πρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε προχτές στη Βουλή να ενοχοποιήσει το ΚΚΕ για την κρίση και τη σημερινή βαρβαρότητα που βιώνει ο λαός. Επί της ουσίας, έστρεψε την «κάννη» της προπαγάνδας του στο εργατικό λαϊκό κίνημα και τις κατακτήσεις που απέσπασε τις προηγούμενες δεκαετίες με σκληρούς ταξικούς αγώνες. Αυτό είναι στην πραγματικότητα που ενοχλεί τη ΝΔ και τις άλλες αστικές δυνάμεις, που, για λογαριασμό του κεφαλαίου, θέλουν να ξεμπερδεύουν μια και καλή με κάθε εργατικό λαϊκό δικαίωμα. Γι' αυτό λένε ψέματα για το ΚΚΕ, που πρωτοστατεί στο αντιπάλεμα της πολιτικής τους. Προσπαθούν με συκοφαντίες να παρουσιάσουν τη στρατηγική του σαν μέρος του προβλήματος και όχι σαν πραγματική διέξοδο για το λαό.
Ο Σαμαράς, συνεπικουρούμενος από τον Βενιζέλο και τον Καρατζαφέρη, είπε ότι το ΚΚΕ «στήριξε προνόμια και αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης, που δημιούργησαν ακυβερνησία και όργιο σπατάλης». 

Το κράτος, που τώρα στοχοποιούν για να εξαγνιστούν, είναι γέννημα - θρέμμα της δικής τους πολιτικής εξαγοράς συνειδήσεων και ενσωμάτωσης του λαού, για να σταθεροποιήσουν την αστική εξουσία. Η μόνη ευθύνη που αναλαμβάνει το ΚΚΕ είναι για την πρωτοπόρα στάση του στην υπεράσπιση των εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Αυτό δεν του συγχωρούν ο Σαμαράς και οι άλλοι, γι' αυτό του επιτίθενται με λύσσα.
Λέει, ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΔ, ότι το ΚΚΕ «έδιωξε επιχειρήσεις από την Ελλάδα με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις». Τις επιχειρήσεις δεν τις διώχνουν οι εργατικοί αγώνες, αλλά η αναρχία της καπιταλιστικής παραγωγής, οι νόμοι των αστικών κομμάτων, το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, το γεγονός ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιδοτούσαν επιχειρηματίες να μεταναστεύσουν στα Βαλκάνια μετά το διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στηρίζουν τις ελευθερίες του Μάαστριχτ, ανάμεσά τους και την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων. Αν - όπως ισχυρίζονται - οι εργατικοί αγώνες και το ΚΚΕ κλείνουν τα εργοστάσια, πώς δικαιολογούν το γεγονός ότι στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις, όπως τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ελευσίνας και άλλα έχουν απομείνει χωρίς παραγωγή, παραδομένα στους ιδιώτες; Πώς εξηγούν τα εκατοντάδες εργοστάσια που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς καμιά αντίδραση από τους εργαζόμενους, ελέω του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού;
Λέει, ακόμα, ο Σαμαράς ότι το ΚΚΕ εναντιώθηκε στην παράδοση του ΣΕΜΠΟ στην κινέζικη Cosco. Είναι εχθρός της θέσης του ΚΚΕ που λέει να γίνουν λαϊκή περιουσία καράβια, λιμάνια, ναυπηγεία και στρατηγικοί τομείς της παραγωγής, γιατί είναι σάρκα από τη σάρκα των καπιταλιστών. Από αυτή τη σκοπιά αντιπάλεψε το ΚΚΕ την παράδοση του ΣΕΜΠΟ. Εγκαλεί, τέλος, το ΚΚΕ για την κατάσταση στα πανεπιστήμια, επειδή το φοιτητικό κίνημα, με πρωτοπόρες τις δυνάμεις της ΚΝΕ, έβαλε τα προηγούμενα χρόνια εμπόδια στο να ξεσαλώσουν τα μονοπώλια σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπως θέλουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι παρατάξεις τους στα πανεπιστήμια. Τα ψέματά τους δεν πιάνουν τόπο, πρέπει όμως να σημάνουν συναγερμό στο λαό για την επίθεση που θα ενταθεί στο ΚΚΕ, με στόχο τον ίδιο, τους αγώνες και τα δικαιώματά του. Αντεπίθεση για να μη βρίσκει τόπο να σταθεί η άθλια προπαγάνδα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου