Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΚΚΕ Κ.Ο. ΠΡΕΒΕΖΑΣ-Για την κινητοποίηση στη ΔΩΔΩΝΗ




Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους φτωχούς κτηνοτρόφους της περιοχής μας που βρέθηκαν έξω από τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ απαιτώντας την άμεση καταβολή των χρημάτων που τους οφείλει εδώ και μήνες η επιχείρηση.
Με το πρόσχημα της έλλειψης ρευστότητας – τη γνωστή καραμέλα που αξιοποιούν όλοι οι μεγαλοβιομήχανοι το τελευταίο διάστημα για να αφήνουν εργάτες και φτωχούς παραγωγούς απλήρωτους – ο εκπρόσωπος της επιχείρησης προσπάθησε για ακόμα μια φορά να πείσει τους αγανακτισμένους παραγωγούς ότι για την καπιταλιστική οικονομική κρίση φταίμε όλοι, άρα και όλοι μαζί πρέπει να την πληρώσουμε!
Στο βήμα που του έδωσαν οι μεγαλοκτηνοτρόφοι πρωτοστατούντος του κ. Τζίμα, εξέφρασε τη «συμπόνια» και τη «συμπαράσταση» της επιχείρησης στο «Γολγοθά» των φτωχών παραγωγών ζητώντας την αντίστοιχη κατανόηση από αυτούς για τον «Γολγοθά» που ανεβαίνει η επιχείρηση.
Από τη μεριά τους, οι μεγαλοκτηνοτρόφοι της Περιοχής, προσπαθώντας για άλλη μια φορά να θολώσουν τα νερά, απέδωσαν την ολιγωρία στην καταβολή των δεδουλευμένων των φτωχών κτηνοτρόφων, στο γεγονός ότι «η επιχείρηση δεν ξέρει πως 


λειτουργεί η κτηνοτροφία»!! αθωώνοντας ξανά τον καπιταλισμό και τους νόμους λειτουργίας του, ενώ συγχρόνως ζύμωναν τη θέση τους για επαναφορά της ΔΩΔΩΝΗΣ στην πρότερη κατάσταση – την κρατικοσυνεταιριστική – προκειμένου να λυμαίνονται οι ίδιοι, μέσα από τους συνεταιρισμούς – επιχειρήσεις τους οποίους διοικούν, τον κόπο της φτωχής αγροτιάς.
Οι φτωχοί κτηνοτρόφοι της περιοχής μας, πρέπει να συνεχίσουν να διεκδικούν και να πάρουν άμεσα όλα όσα η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ τους οφείλει. Η εξαθλίωση που βιώνουν  οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, είναι αποτέλεσμα μιας ενιαίας πολιτικής πρακτικής, που τσακίζει συγχρόνως εργάτες, αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, λαϊκές οικογένειες προκειμένου το κεφάλαιο να καταφέρει να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο από την κρίση που δημιούργησε το ίδιο. Γι’ αυτό και τα βάσανα του λαού μας δεν σταματάνε εδώ, αλλά ενισχύονται μέσα από τα πολυνομοσχέδια και τα μέτρα παραπέρα φτωχοποίησής τους (αυξήσεις σε εισφορές ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, φορολόγηση αγροτεμαχίων, χαράτσια κλπ) που λαμβάνει το πολιτικό προσωπικό των μεγαλοεπιχειρηματικών ομίλων, η σημερινή δικομματική κυβέρνηση όπως έκαναν και όλες οι προηγούμενες, όπως θα κάνει και κάθε αστική κυβέρνηση ότι χρώμα και αν έχει.
Σε αυτή την κατεύθυνση λειτουργεί και η νέα Κοινή Αγροτική (Γεωργική) Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης του κεφαλαίου που θα μορφοποιηθεί από κάθε κράτος – μέλος της μέχρι τον Αύγουστο του 2014 και θα ισχύσει από 1/1/2015: ενισχύει τους μεγαλοϊδιοκτήτες και στραγγαλίζει τους μικροκληρούχους. Μεγαλώνει την ανισότητα μεταξύ μεγάλων και μικρών αγροτών. Το βίαιο ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς και η συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών, προχωράει με γοργούς ρυθμούς.
Η Ήπειρος, δεν θα πάψει να έχει κτηνοτροφία όπως πολλοί λένε προκειμένου να αποπροσανατολίσουν από τις πραγματικές αιτίες και τους υπευθύνους. Μόνο που η κτηνοτροφία θα βρίσκεται στα χέρια λίγων – ανάμεσά τους κάποιων από αυτούς που πορεύονται μαζί στις κινητοποιήσεις της φτωχής αγροτιάς – ενώ οι πολλοί θα βρεθούν εργάτες στα κοπάδια τους ή άνεργοι ανάμεσα στους πολλούς.
Ο πόλεμος που μας κήρυξαν  δεν τελειώνει εδώ. Οι μάχες που έχουμε μπροστά μας θα είναι πολλές και σκληρές. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! Η φτωχή αγροτιά τώρα να οργανωθεί μέσα από μαχητικούς Αγροτικούς Συλλόγους που θα ενώνουν τους παραγωγούς στη βάση των κοινών τους συμφερόντων, πετώντας με αυτόν τον τρόπο έξω όλους εκείνους που θέλουν να βάλουν στο χέρι την παραγωγή τους.
Μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, την εργατιά, σε μια μεγάλη Λαϊκή Συμμαχία, να βάλουν στο στόχαστρο τον κοινό εχθρό, τα μονοπώλια και την εξουσία τους  μέχρι την ανατροπή τους. Για να γίνει ο πλούτος που παράγουμε πραγματικά δικός μας.
Ούτε βήμα πίσω. Να δοθούν ΤΩΡΑ τα χρήματα στους παραγωγούς.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου