Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 22ο Ανττιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ (ΦΩΤΟ- VIDEO)


Στη Σούδα, κοντά στη ΝΑΤΟϊκή βάση, χιλιάδες νέοι και νέες «σημάδεψαν» την οικονομία και την πολιτική των μονοπωλίων και ανέδειξαν τη δύναμη των λαών. Το διήμερο - κατασκήνωση της ΚΝΕ για ακόμη μια φορά εξόπλισε με έναν ιδιαίτερο τρόπο νέους εργαζόμενους, φοιτητές και μαθητές λαϊκών οικογενειών: Με γνώση, συζήτηση, τραγούδι, πολιτισμό, διάβασμα αλλά και αναψυχή, αθλητισμό, ανάπαυλα. Με τη συλλογικότητα που απαιτεί η καθημερινότητα και την οργάνωση που απαιτούν οι καιροί.
Την Κυριακή αναχώρησαν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, που συμμετείχαν στο 22ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο στα Χανιά. Το Σάββατο, με την κινητοποίηση στη Βάση της Σούδας, αλλά και την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις και την Κυριακή επέστρεψαν οι Οργανώσεις στις «βάσεις» τους. Την Κυριακή η παραλία γέμισε από νεολαίους που «έκλεισαν» την παρουσία τους στο 22ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο με «βουτιές» στη θάλασσα.
Κορύφωση των εκδηλώσεων το Σάββατο
Κάθε σπιθαμή του χώρου της κατασκήνωσης του 22ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου γέμισαν οι νέοι και οι νέες, αλλά και οι εργαζόμενοι της περιοχής για να ακούσουν την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, το Σάββατο το απόγευμα (δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία).
Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Γιάννης Νταγκουνάκης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Κρήτης. Στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε πως το Διήμερο αυτό, όπως και κάθε προηγούμενο, προετοιμάστηκε με την ανιδιοτελή προσφορά συντρόφων και φίλων της ΚΝΕ.


Ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία του, τους κτηνοτροφικούς συλλόγους Χανίων και Ανωγείων που προσέφεραν κρέας, πολιτιστικούς συλλόγους και τους καλλιτέχνες που πήραν μέρος στις εκδηλώσεις. Ευχαρίστησε ακόμα το δήμο Χανίων και την αντιπεριφέρεια για τη βοήθειά τους στην προετοιμασία του χώρου.
Με τα τελευταία λόγια της ομιλίας και τους πρώτους ήχους της διεθνούς στη σκηνή μαζί με το Γενικό Γραμματέα βρέθηκαν με σηκωμένες τις γροθιές τους δεκάδες από τους μικρότερους σε ηλικία κατασκηνωτές. Πρόσφεραν στο Δ. Κουτσούμπα μια ανθοδέσμη, αλλά και μια χειροτεχνία που είχαν ετοιμάσει οι ίδιοι νωρίτερα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων για μαθητές γυμνασίων και μικρότερων ηλικιών στα πλαίσια του Διημέρου.
Μετά την ομιλία ακολούθησε γλέντι με κρητική μουσική από το συγκρότημα των Κωστή Παχάκη και Κωνσταντίνου Λαβιάκη και παρουσίαση κρητικών παραδοσιακών χορών από τους τοπικούς χορευτικούς συλλόγους: 1) Χορευτικός Σύλλογος «ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ» 2) Λαογραφικός Όμιλος Χανίων και 3) Χορευτικό Συγκρότημα «Πελασγοί». Τη βραδιά έκλεισε λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.
Νωρίτερα το Σάββατο με συνθήματα όπως «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα, τα σύνορα χαράζουν», τα μαζικότατα μπλοκ των μελών και των φίλων της ΚΝΕ, διαδήλωσαν στην πύλη της αεροπορικής βάσης της Σούδας, νωρίς το πρωί του Σαββάτου. (Δείτε βίντεο από την πορεία).Παράλληλα, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, πραγματοποίησαν συγκέντρωση και στην πύλη της ναυτικής βάσης της Σούδας, στο Μαράθι, επί της ουσίας περικυκλώνοντάς την.
Στην πορεία οι συγκεντρωμένοι πετάξανε μπουκάλια με κόκκινη μπογιά στη βάση, δηλώνοντας και με αυτό τον τρόπο ότι είναι ανεπιθύμητοι (δείτε εδώ το βίντεο). 
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. (Δείτε εδώ τη δήλωσή του).
Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, διαδήλωσαν ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας, το βασικότερο στήριγμα του αμερικανικού 6ου στόλου που βρίσκεται στο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Σε ένα από τα πιο σημαντικά ορμητήρια των ιμπεριαλιστών που χρησιμοποιούν για να σφάζουν λαούς και να προωθούν τα συμφέροντά τους. Ενάντια στην εμπλοκή του ελληνικού λαού, στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, από την ελληνική κυβέρνηση, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της αστικής τάξης.
Απαίτησαν:
  • Να μη συρθεί η Ελλάδα στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που ετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, οι οποίοι θα έχουν τραγικές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής και της χώρας μας.
  • Να υπάρξει άμεση απεμπλοκή, να μην τηρηθεί οποιαδήποτε «συμβατική υποχρέωση» και συμφωνία με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκει τη χώρα.
  • Να μη χρησιμοποιηθεί, να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα!
  • Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
  • Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από αυτούς τους σχεδιασμούς και το ΝΑΤΟ.
Δείτε εδώ το βίντεο που ετοίμασε η ΚΝΕ για την κινητοποίηση στη Βάση της Σούδας.
Αμέσως μετά τις συγκεντρώσεις στην αεροπορική και ναυτική βάση, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ πραγματοποίησαν μαζική και μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων.
Μια κεφάτη νεανική κατασκήνωση 
Από την Παρασκευή, υψώθηκε η ασυμβίβαστη νεανική φωνή με ξεκάθαρο μήνυμα στο 22ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στα Χανιά.
Από τα ξημερώματα της Παρασκευής ο όμορφος χώρος της παραλίας και του πευκώνα των Αγίων Αποστόλων άρχισε να «ζωντανεύει». Με τις αφίξεις των Οργανώσεων της ΚΝΕ από κάθε γωνιά της χώρας και το στήσιμο των σκηνών.
Στο χώρο τους υποδέχτηκαν οι Οργανώσεις της Κρήτης που είχαν φροντίσει από μέρες για τη διαμόρφωσή του και τη φιλοξενία των χιλιάδων νέων.
Στην κατασκήνωση λειτούργησαν μπαρ που προμήθευαν τους κατασκηνωτές με τα απαραίτητα, η σκηνή που φιλοξένησε τις συζητήσεις και τις συναυλίες, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», γήπεδα όπου έγιναν αθλητικές δραστηριότητες, όπως τουρνουά ποδοσφαίρου, βόλεϊ κ.ά., ενώ υπήρχε και ιατρείο.
Από τα μεγάφωνα ακούγονταν μουσική με συλλογές τραγουδιών για όλες τις προτιμήσεις, ενώ τα τραπεζάκια «καταλαμβάνονταν» από επιτραπέζια παιχνίδια και βιβλία.
Πλούσιο το πρόγραμμα της Παρασκευής 
Την ιστορία των σκληρών αγώνων του λαού μας, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές, είδαν να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια τους οι μαθητές, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, που παρακολούθησαν την εκδήλωση στις φυλακές του Ιτζεδίν, το απόγευμα της Παρασκευής.
Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των νέων κομμουνιστών προσέλκυσε και η συζήτηση-εκδήλωση για τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και τα καθήκοντα των κομμουνιστών που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στην κατασκήνωση. 
Προηγήθηκε αφιέρωμα στο Ναζίμ Χικμέτ και το Γιάννη Ρίτσο όπου διαβάστηκαν ποιήματα, στιγμές της ζωής τους και παίχτηκαν τραγούδια από μέλη της ΚΝΕ. 
Αργά το βράδυ ξεκίνησε Κρητικό γλέντι με μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα. 
Στο διήμερο κυκλοφόρησε το τρίτο μέρος της μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό» 
Ξεχωριστή θέση στο βιβλιοπωλείο της κατασκήνωσης κατέλαβε το τρίτο μέρος της έκδοσης της ΚΝΕ με τίτλο «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό», που κυκλοφόρησε την Παρασκευή. Η διάθεση της έκδοσης από το χώρο του βιβλιοπωλείου ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα της κατασκήνωσης και αρκετά μέλη και φίλοι της ΚΝΕ φρόντισαν ήδη να την προμηθευτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου