Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

«Οχι στη νεκρανάσταση του κυβερνητικού συνδικαλισμού»


Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ
«Νέα ήθη και έθιμα στο συνδικαλιστικό κίνημα» και «εκφυλιστικά φαινόμενα από το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό», καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη δήθεν συμμετοχή της ΟΛΜΕ στις διεργασίες που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:
«Στις 4 Ιούλη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων σύσκεψη ομοσπονδιών για τη δημιουργία πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα. Πρόκειται για το γνωστό πόλο που επιχειρεί να στήσει στο συνδικαλιστικό κίνημα ο ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις που προέρχονται από την ΠΑΣΚΕ. Στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη εμφανίζεται αυθαίρετα να συμμετέχει σ' αυτό το συντονιστικό και η ΟΛΜΕ. Ωστόσο, το συνέδριο της ΟΛΜΕ που ολοκληρώθηκε στις 3/7, αλλά και το ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν έχουν λάβει καμία σχετική απόφαση για συμμετοχή!
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν τη συγκεκριμένη μεθόδευση στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ (9/7). Με πρόταση του ΠΑΜΕ, βγήκε καταγγελία του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Την καταγγελία καταψήφισαν εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και της ΠΑΣΚ.
Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Και μια σειρά άλλες Ομοσπονδίες


εμφανίζονται να παίρνουν μέρος στο λεγόμενο συντονιστικό των Ομοσπονδιών, χωρίς καν να συνεδριάσουν τα ΔΣ τους για να πάρουν σχετική απόφαση.
Πρόκειται για νέα ήθη και έθιμα στο συνδικαλιστικό κίνημα, για εκφυλιστικά φαινόμενα από τον νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Φορούν κυριολεκτικά καπέλο στις Ομοσπονδίες, μακριά από τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, μακριά από τους συναδέλφους, μακριά από τους τόπους δουλειάς. Οι ηγεσίες των Ομοσπονδιών αυτών έχουν δώσει δείγματα γραφής. Εβαλαν πλάτη σε μειώσεις μισθών (ΟΙΥΕ), ακόμα και απολύσεις, πέταξαν έξω από τα σωματεία του συμβασιούχους (ΠΟΕ - ΟΤΑ) και πολλά άλλα.
Πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη. Θέλουν το κίνημα να παλεύει για την αλλαγή του μείγματος διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης, να παλεύει για την κυβερνητική εναλλαγή μέσα στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ και των μονοπωλίων.
Θέλουν το κίνημα κολαούζο του ΣΥΡΙΖΑ και του ευρωμονόδρομου.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους να απορρίψουν τα σχέδια αυτά, να παλέψουν για την απαλλαγή του συνδικαλιστικού κινήματος από την επιρροή της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων, να ενισχύουν τον ταξικό προσανατολισμό του κινήματος.
Οχι στη νεκρανάσταση του κυβερνητικού συνδικαλισμού!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου