Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Η ανατροπή μας καλεί...

902.gr
Η νέα κυβέρνηση δεν καλείται απλά να συνεχίσει τα αντιλαϊκά πεπραγμένα της προηγούμενης, αλλά να επιταχύνει την εφαρμογή μιας πολιτικής που δεν αφήνει πέτρα πάνω στην πέτρα σε ό,τι αφορά στα δικαιώματα του λαού. Οι υπουργοί της δίνουν διαβεβαιώσεις για την αποφασιστικότητά τους να διαλύσουν ό,τι άφησαν όρθιο οι προκάτοχοί τους.
Για παράδειγμα μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής» ο Α. Γεωργιάδης δηλώνει ευθαρσώς: «Εάν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία, θα τα κλείσω»! Ο λαός όμως ξέρει ότι σήμερα αυτό που χρειάζεται είναι κι άλλα νοσοκομεία, περισσότερα κρεβάτια στα ήδη υπάρχοντα, μεγαλύτερες δαπάνες ώστε να μπορεί να απολαμβάνει σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, δημόσιες και δωρεάν, αντί των υποτυπωδών στις οποίες έχει πρόσβαση σήμερα. Συνεπώς το «αν χρειαστεί» του υπουργού Υγείας δεν αναφέρεται στις λαϊκές ανάγκες, αλλά στις ανάγκες του αστικού κράτους να εξοικονομήσει παραδάκι αφού έτσι θα γίνει αποτελεσματικότερο ως προς την ικανοποίηση των αναγκών των κεφαλαιοκρατών.
Ο έτερος Καπαδόκης Κ. Μητσοτάκης δηλώνει: «Δεν θα είμαι ο υπουργός των απολύσεων, αλλά της αξιολόγησης». Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης. Γιατί και ο ίδιος διευκρινίζει πως απ' το δημόσιο πρέπει να αναχωρούν μερικές χιλιάδες υπάλληλοι. Η μέθοδος με την οποία θα συμβεί αυτό μικρή


σημασία έχει, αν όχι καμία, για τους ίδιους που θα χάσουν τη δουλειά τους και θα προστεθούν στις στρατιές των ανέργων, για το λαό συνολικά που θα βλέπει τις δυσκολίες στις συναλλαγές του με το δημόσιο να γιγαντώνονται όσο αυτό «αδειάζει».
Κι ενώ οι προηγούμενοι με τον ζήλο του νεοφώτιστου (στα υπουργικά έδρανα) όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν, μαθαίνουμε πως έρχονται και στην Ελλάδα οι mini jobs της Γερμανίας. Σύμφωνα με τη «Real News» η τρόικα εισηγείται την εφαρμογή του μέτρου στην Ελλάδα. Μιλάμε δηλαδή για μισθούς των 300 ευρώ και με τη βούλα του αστικού κράτους, με αντίστοιχες αποδόσεις – ψίχουλα στα ασφαλιστικά ταμεία, που γνωρίζουν επικίνδυνους τριγμούς. Έτσι λέει η τρόικα θα τονωθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.
Όπως συνέβη στη Γερμανία, το οικονομικό θαύμα της οποίας οφείλει την ύπαρξή του στο γεγονός ότι μια δεκαετία πριν εφαρμόστηκαν οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται σήμερα στην Ελλάδα και στο ότι εκατομμύρια εργαζόμενοι φυτοζωούν με 300 – 400 ευρώ το μήνα, δίχως άλλα δικαιώματα.
Τα ίδια σενάρια επιμένουν ότι κοντοζυγώνει η ώρα που θα ανοίξει θέμα θεσμοθέτησης του lock out, της ανταπεργίας δηλαδή.
Όλα τα παραπάνω συμπληρώνουν σε ικανοποιητικό βαθμό το παζλ της στρατηγικής για έξοδο απ' την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος του λαού, που συνομολογείται σε ευρωενωσιακό επίπεδο απ' τους πολιτικούς του εκπροσώπους. Απόσυρση του κράτους από τομείς κρίσιμους για τη ζωή του λαού όπως η Υγεία, διαμόρφωσή του σε μικρότερο και πιο ευέλικτο ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εξουσίας των μονοπωλίων, τσάκισμα εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων, καταβύθιση της τιμής της εργατικής δύναμης. Και όλα αυτά μαζί με μέτρα αυταρχισμού και καταστολής...
...Με λίγα λόγια η εξουσία των μονοπωλίων! Κι απέναντί της ο λαός που ή θα συγκεντρωθεί στη δική του ισχυρή λαϊκή συμμαχία με κατεύθυνση την ανατροπή της ή ο εφιάλτης που ζει θα γιγαντώνεται και θα μοιάζει αναπόδραστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου