Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

«Λίστα Λαγκάρντ»: Με τέσσερις κάλπες, μία ανά πρόσωπο, θα γίνει τελικά η ψηφοφορία.ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ - ΒΟΥΛΗ (VIDEO)


Με τέσσερις κάλπες, μία για κάθε πρόσωπο, θα γίνει τελικά η ψηφοφορία για την σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, η οποία θα εξετάσει την ύπαρξη πιθανών ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων, για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Την απόφαση έλαβε λίγο μετά τις 11.00, η Ολομέλεια της Βουλής, ενώ η συζήτηση ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στο άνοιγμα της διαδικασίας, κάνοντας έναν ελιγμό της τελευταίας στιγμής, κάτω από την κατακραυγή για κουκούλωμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρότεινε ψηφοφορία, με 4 κάλπες, όσες και τα πρόσωπα για τα όποια ζητείται παραπομπή.
Η πρόταση αυτή, την οποία από την πρώτη στιγμή είχε καταθέσει το ΚΚΕ, απορρίφθηκε την Τετάρτη από τους εκπροσώπους της συγκυβέρνησης στη διάσκεψη των προέδρων και όπως είναι γνωστό κατέληξαν αργά το βράδυ στην πρόταση για 7 κάλπες και 3 διαδοχικές ψηφοφορίες, πρόταση που εισηγήθηκε άλλωστε το πρωί της Πέμπτης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Η πρόταση για 4 κάλπες (με 4 ψηφοδέλτια και λευκό) έγινε τελικά αποδεκτή από όλα τα κόμματα. Μένει να φανεί στη διάρκεια της ψηφοφορίας αν οι βουλευτές θα περάσουν από όλες τις κάλπες, αφού κανείς άλλωστε δεν μπορεί να τους υποχρεώσει.
Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τη διαδικασία εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Σπύρος Χαλβατζής, υπενθύμισε πως πριν από μια εβδομάδα η Αλέκα Παπαρήγα επεσήμανε από το βήμα της Βουλής τον κίνδυνο μέσω της διαδικασίας να υπάρξει μια πορεία συγκάλυψης. Μέχρι πριν από λίγο πρόσθεσε, όλα τα στοιχεία έδειχναν προς τα εκεί. Επανέλαβε πως το ΚΚΕ εισηγήθηκε την πρόταση για 4 κάλπες, 4 πρόσωπα, 4 ψηφοδέλτια. Σχολίασε επίσης πως το αν θα ψηφίσει ο ένας ή ο άλλος είναι θέμα για το οποίο κρίνονται οι βουλευτές και τα κόμματά τους.
Κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για όλη αυτή την ιστορία της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ, καθώς πολλά ψέματα ειπώθηκαν και πολλά αποκρύφτηκαν.
«Το ΚΚΕ», σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής, «δεν έχει αυταπάτες πως με την παραπομπή κάποιων θα λυθούν τα προβλήματα. Πλούτος υπάρχει παράγεται και φαίνεται από τις καταθέσεις δισ. ευρώ και είναι πλούτος που έχει παραχθεί από τη δουλειά των εργατών και όλων των εργαζομένων. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όλα τα άλλα για να κοροϊδέψουν τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου