Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ     Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας, καταδικάζει την κομμένη και ραμμένη απόφαση καταδίκης των απεργών χαλυβουργών στο δόγμα «νόμος και τάξη», αλλά και της προσπάθειας συνολικής τρομοκράτησης των εργαζομένων .
    Η ταξική δικαιοσύνη, καταδίκασε τους απεργούς χαλυβουργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας, θέλοντας να στείλει μήνυμα υποταγής σε όσους αντιστέκονται και αμφισβητούν τον νόμο των ισχυρών, των μεγαλοβιομήχανων, της κυβέρνησης και της ΕΕ.
    Το αδίκημα των Χαλυβουργών ήταν ότι δε δέχτηκαν να δουλέψουν, μέσα στην “φωτιά”, για 500 ευρώ. Δεν πειθάρχησαν στις εντολές του Μάνεση. Οργάνωσαν συλλογικά και αποφασιστικά έναν ηρωικό αγώνα. Δεν φοβήθηκαν ούτε τις απολύσεις, ούτε τις διώξεις, ούτε τους χαφιέδες. Στο πλάι τους στάθηκαν από την πρώτη στιγμή με ψηφίσματα και αποφάσεις συνδικάτα, ομοσπονδίες, σύλλογοι γυναικών, ενώσεις αυτοαπασχολουμένων και φτωχών αγροτών, λαϊκές επιτροπές, επιτροπές ανέργων, μαθητές και σπουδαστές.
    Εκφράστηκε ένας χείμαρρος αλληλεγγύης προς τους Χαλυβουργούς και τις οικογένειές τους, καθώς όλα τα λαϊκά στρώματα έβλεπαν στον αγώνα τον Χαλυβουργών τον δικό τους αγώνα για αξιοπρεπή δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Ο αγώνας τους έγινε φάρος και για το λαϊκό εργατικό κίνημα στο εξωτερικό.
    Η «τυφλή» δικαιοσύνη όμως, που θεωρεί εχθρό της τον λαό, τιμώρησε τους απεργούς με 21 ως 23 μήνες φυλάκιση, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά τον ταξικό της χαρακτήρα. Η ταύτιση της εισαγγελέας Κ. Γνεσούλη και της πρόεδρου Κ. Πολυζωγοπούλου με τους ισχυρισμούς της εργοδοσίας, απέδειξε πόσο πολύ φοβάται αυτό το σάπιο σύστημα, τα επίκαιρα μηνύματα του αγώνα των Χαλυβουργών.
    Για μας, δικαιωμένοι είναι οι απεργοί Χαλυβουργοί. Ο μεγαλειώδης αγώνας τους δε σπιλώνεται από καμιά δικαστική απόφαση. Ανάγκασαν τους πιο ισχυρούς να τρομάξουν. Ο μεγαλειώδης αγώνας τους αποκάλυψε το στημένο παιχνίδι των κρατικών μηχανισμών και της Δημοκρατίας τους. Δε λύγισαν, ούτε πρόκειται να λυγίσουν!
    Την στιγμή που παιζότανε αυτή η παρωδία, χιλιάδες λαού διαδήλωναν σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην πολιτική Κυβέρνησης, Ε.Ε. και Μονοπωλίων, κόντρα στον εκφοβισμό και τις ψευδαισθήσεις. Ήταν η καλύτερη απάντηση. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά – πιο μαζικά, με την προετοιμασία της πρωτομαγιάτικης απεργίας.

    Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στους τόπους δουλειάς, στα σωματεία τους, να δυναμώσουν την ενότητά τους και με τους ταξικούς αγώνες να τσακίσουν κάθε μηχανισμό του βάρβαρου συστήματος που σαπίζει και κάνει τη ζωή μας μαρτύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου