Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΚΚΕ Κ.Ο. Πρέβεζας-Σχόλια του γραφείου τύπου ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ & ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ



ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ


         
Όπως η διερεύνηση των ποινικών ευθυνών σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ δεν πρέπει να περιοριστεί στο πρόσωπο του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως θέλει η συγκυβέρνηση, έτσι και η προσοχή του λαού δεν πρέπει να μείνει μόνο στην απόδοση ευθυνών αλλά και στο πώς θα αντιμετωπίσει τα μέτρα, που τον τσακίζουν και μετατρέπουν τον πλούτο, που παράγει, σε καταθέσεις στις τράπεζες του εξωτερικού, σε ακίνητα στο Λονδίνο, σε offshore, με φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου, με τραπεζικά απόρρητα, με ελευθερία κίνησης κεφαλαίων.

Η σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος δεν κρύβεται. Από τα σπλάχνα του γεννιούνται αυτά τα φαινόμενα. Για αυτό και δεν μπορεί να εξυγιανθεί, όπως ισχυρίζονται τα κόμματα του "ευρωμονόδρομου". Ο λαός πρέπει, μαζί με τη διερεύνηση των σκανδάλων και την απόδοση κάθε είδους ευθυνών, να διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει ανατρέποντας το εκμεταλλευτικό και σάπιο καπιταλιστικό σύστημα


ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
 
Στη νέα φοροκαταιγίδα που φέρνουν μαζί κυβέρνηση – Ευρωπαϊκή Ένωση, στις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιτάξουν πιο αποφασιστική πάλη και αντεπίθεση απαιτώντας να καταργηθούν όλοι οι φόροι που εξοντώνουν την εργατική λαϊκή οικογένεια, την καταδικάζουν στη φτώχεια, στο κρύο και τη δυστυχία.  Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πιο αποφασιστικά πρέπει να πουν τέλος στις θυσίες για την καπιταλιστική κερδοφορία και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου