Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΚΚΕ: Να μην περάσει ο εκβιασμός της κυβέρνησης για αποδοχή των ιδιωτικοποιήσεων

Προϋπόθεση των επενδύσεων είναι η συντριβή των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, η παραχώρηση νέων προνομίων στο κεφάλαιο, η σιγή νεκροταφείου για τους εργαζόμενους, τονίζει το ΚΚΕ για την κυβερνητική σύσκεψη σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις.
Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ:
«Ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στον εκβιασμό της κυβέρνησης, που τον καλεί να στηρίξει τις ιδιωτικοποιήσεις, για να μη μειωθούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις. Τόσο οι ιδιωτικοποιήσεις όσο και οι περικοπές είναι προαποφασισμένες από την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ και έχουν στόχο να ενισχύσουν την καπιταλιστική ανάπτυξη. Άλλωστε προϋπόθεση των επενδύσεων είναι η συντριβή των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, η παραχώρηση νέων προνομίων στο κεφάλαιο, η σιγή νεκροταφείου για τους εργαζόμενους.
Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει τίποτα από την καπιταλιστική ανάκαμψη, που αποθεώνει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Να μην πάρει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου επιχειρηματικού ομίλου, εγχώριου και ξένου, κανενός ιμπεριαλιστικού κέντρου, που ανταγωνίζονται για τη μοιρασιά της λείας.
Για να υπάρχει ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας χρειάζεται να γίνουν λαϊκή περιουσία τα μονοπώλια και ο παραγόμενος πλούτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου