Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Συντονισμένη απάντηση από τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ - Στο πλευρό τους η Αλέκα Παπαρήγα και το ΠΑΜΕ (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Δείτε εδώ τη δήλωση της Αλ. Παπαρήγα από το αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια
Κάλεσμα στους εργαζόμενους όλων των κλάδων να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό, στα μέσα συγκοινωνίας και παντού, απηύθυνε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από το αμαξοστάσιο στα Σεπόλια όπου βρέθηκε το βράδυ. 
Ολόκληρη η δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα έχει ως εξής:
 «Καλούμε τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό, στα μέσα συγκοινωνίας και παντού.
Δεν ισχύει τίποτα από αυτά που πρόσφατα δήλωσε ο Πρωθυπουργός μέσα από ένα εμπρηστικό ουσιαστικά κάλεσμα. Αναφέρεται ότι οι συγκοινωνίες ανήκουν σε όλους, άρα δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες. Συμφωνούμε μαζί του ως προς το εξής: Οι συγκοινωνίες ανήκουν στο λαό. Στο λαό ανήκει και ο λιγνίτης στην Πτολεμαϊδα, στο λαό ανήκουν τα 


βουνά, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια τα οποία τα πουλάνε. Στο λαό ανήκουν τα πάντα, ότι υπάρχει πάνω σ’ αυτό τον τόπο και έχει παραχθεί, τα εργοστάσια, τα νοσοκομεία, οι υπηρεσίες. Όμως οι εργαζόμενοι είναι εντελώς αποξενωμένοι απ’ όλα αυτά, δεν αναγνωρίζουν ούτε το μόχθο τους, ούτε το δίκιο τους και αυτοί κυριολεκτικά τα πουλάνε και πάνω απ’ όλα πουλάνε σαν εμπόρευμα την εργατική δύναμη.
Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα μέσα συγκοινωνίας από ιδεολογία, από πίστη, από γνώση ότι σ’ αυτό τον τόπο δεν μπορεί να γίνει τίποτα δίχως τον εργατικό μόχθο, δίχως την προσφορά των εργαζομένων.
Να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και στους εκφοβισμούς. Να σταθούμε όλοι σαν μια γροθιά».
Οι εργαζόμενοι υποδέχτηκαν την Αλέκα Παπαρήγα με το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».
Στη συνέχεια μίλησε στους συγκεντρωμένους (βίντεο εδώ) με επίκεντρο ερωτήματα που αφορούν το ζήτημα της πολιτικής επιστράτευσης και το πώς μπορούν να το αντιμετωπίσουν.
Οι απεργοί χειροκροτούσαν την ώρα που αποχωρούσε η αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ φώναξαν και πάλι το σύνθημα: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».
Οι εργαζόμενοι παρέμειναν στο χώρο του αμαξοστασίου όπου διαβάστηκαν ψηφίσματα συμπαράστασης του ΠΑΜΕ, Ομοσπονδιών και Σωματείων.
Το πρωί τη συμπαράσταση του ΠΑΜΕ εξέφρασε και ο Γιάννης Τασούλας πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και στέλεχος του ΠΑΜΕ από τη σημερινή συγκέντρωση των οικοδόμων έξω από το Υπουργείο Εργασίας.
Νωρίς το απόγευμα αντιπροσωπεία των Χαλυβουργών Ασπροπύργου βρέθηκε στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια. Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Γιώργος Σιφωνιός παρέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης στον πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ Αντώνη Σταματόπουλο κι έκαναν δηλώσεις. 
Παράταση των κινητοποιήσεων σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς
Για σήμερα, παρατείνεται μέχρι τη λήξη της βάρδιας η στάση εργασίας των εργαζομένων σε ΗΣΑΠ, Τραμ και Τρόλεϊ όπως αποφάσισαν οι εργαζόμενοι σε αυτά. Το απόγευμα θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.
24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι και τη Δευτέρα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία.
Την κήρυξη 24ωρης Παναττικής απεργίας για αύριο Παρασκευή στον Προαστιακό, αποφάσισαν σε έκτακτη συνεδρίασή τους σήμερα οι εργαζόμενοι.
Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό.
Η Γραμματεία Μεταφορών του ΠΑΜΕ καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη και τονίζει ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων.
Οι συγκεντρώσεις των εργαζομένων στα μπλε λεωφορεία
Αύριο, Παρασκευή, στις 11 πμ στο Υπουργείο Ανάπτυξης
Το Σάββατο, στις 11 πμ στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια
Την Κυριακή, στις 11 πμ στα γραφεία της εταιρείας επί της Αθηνάς
Τη Δευτέρα, προγραμματίζουν συγκεντρώσεις στα αμαξοστάσια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου