Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΡΓΑΣ



Στις 27/12/2012 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάργας  και ένα από τα θέματα εκτός ημερησίας διάταξης  ιδιαίτερης σημασίας και βαρύτητας που έφερε η πλειοψηφία και εισηγήθηκε ο Δήμαρχος ήταν «αναπροσαρμογή τελών καθαριότητας και φωτισμού»  και ύδρευσης. 
Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ακολουθείται σκόπιμη τακτική που απομακρύνει τους κατοίκους από τη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων.                                                                                     Οι αυξήσεις σε ορισμένα τοπικά διαμερίσματα μετά την περσινή αύξηση που άγγιξε περίπου το 240% έρχονται σήμερα με νέα αναπροσαρμογή  με αύξηση κοντά στο 70% .
Η απόφαση αυτή προσθέτει κι άλλα βάρη σε πολλούς εργαζόμενους, άνεργους, μικρούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους του δήμου μας, που ήδη δυσκολεύονται να πληρώσουν ακόμη και το λογαριασμό του ρεύματος.            
                             Η Λαϊκή Συσπείρωση όχι μόνο καταψήφισε την πρόταση αυτή, αλλά πρότεινε να γίνει μείωση των δημοτικών τελών.  Προτείναμε δε  να  μην συζητηθεί το θέμα από την στιγμή που δεν ήταν στα θέματα ημερήσιας διάταξης και χωρίς καμία ενημέρωση.
Σε μια περίοδο που ο λαός μας δέχεται την ανελέητη επίθεση από την 


συγκυβέρνηση και την ΕΕ προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, με μειώσεις μισθών και συντάξεων, με ανεργία και ακρίβεια στα ύψη, με τη φορολογία να στραγγαλίζει όλο και περισσότερο την λαϊκή οικογένεια, έρχεται και οι πλειοψηφία του δήμου Πάργας να εναρμονιστεί με αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, αγνοώντας τις οικογένειες χωρίς ούτε έναν εργαζόμενο. Γίνεται το μακρύ χέρι της συγκυβέρνησης ονομάζοντας «οικονομική αυτοτέλεια» την υποχρηματοδότηση των δήμων και «ανάπτυξη» την έμμεση φορολογία.
Η πρότασής μας είναι:
Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση της τοπικής διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των υπηρεσιών στην κατεύθυνση ικανοποίησης την λαϊκών αναγκών. Δε συμβιβαζόμαστε με τους σημερινούς εξευτελιστικούς πόρους της ΤΔ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Την επιβολή φορολογίας 45% στο μεγάλο κεφάλαιο, και στην εκκλησιαστική περιουσία την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης στα οικιακά τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ, στην εκπαίδευση και στην υγεία.
Την απαλλαγή από τους φόρους για τη λαϊκή οικογένεια με εισόδημα 40.000€ το χρόνο και 5.000 € για κάθε παιδί. Μείωση της αντιλαϊκής έμμεσης φορολογίας με στόχο την κατάργησή της.
Την πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων.  Τα χρήματα αυτά ανήκουν στους εργαζόμενους έχουν αφαιρεθεί, άμεσα ή έμμεσα, από το εισόδημά τους, και αναπληρώνονται από πρόσθετους φόρους και τέλη που επιβάλλονται σε βάρος τους. Κανένας συμβιβασμός από το δικαίωμα διεκδίκησης για την επιστροφή τους. Η παρακράτηση των πόρων της ΤΔ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα διαφθοράς. Η συγκάλυψή της και ο συμβιβασμός όπως έγινε με τους ήδη παρακρατηθέντες πόρους αποτελεί συμμετοχή στη διαφθορά και προσπάθεια δημιουργίας συνείδησης αποδοχής της.

Διεκδικούμε μείωση των τελών για μισθωτούς-αυτοαπασχολούμενους και άμεση κατάργησή τους για φτωχούς και ανέργους. αύξησης τελών σε Νυχτερινά Κέντρα, Μεγάλα Ξενοδοχεία, Εμπορικούς Ομίλους, Τράπεζες αύξησης των τελών καθαριότητας, ύδρευσης, αποχέτευσης για μεγάλες επιχειρήσεις που δρουν στα όρια του Δήμου.
 Αύξησης της φορολογίας της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και ταυτόχρονη κατάργησης του σημερινού Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) και του φόρου μεταβίβασης της πρώτης κατοικίας.
Άμεση κατάργηση τελών καθαριότητας και φωτισμού για ανέργους και φτωχούς συνταξιούχους-μισθωτούς.
Στις σημερινές συνθήκες παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης η Λαϊκή Συσπείρωση, η παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ, τονίζει την ανάγκη κατάργησης των δημοτικών τελών και κάθε τέλος και φόρος σε υγεία, πρόνοια, παιδεία, αθλητισμό, πολιτισμό. δηλαδή κατάργηση κάθε είδους συμμετοχής των εργαζομένων, σε "τροφεία" των παιδικών σταθμών, σε δραστηριότητες αθλητισμού, πολιτισμού, το δικαίωμα βοσκής για τους μικροκτηνοτρόφους.                                                                                                                      Αυτός ο στόχος συνδυάζεται με τον αγώνα για πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, για τη λειτουργία των υπηρεσιών αυτών στην κατεύθυνση ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, τα έσοδα του οποίου θα προέρχονται από τη φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο, την εκκλησιαστική περιουσία και την κατάργηση των αντιλαϊκών έμμεσων φόρων όπως το ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.                                                                                                                              Η πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επιβεβαίωσε ορισμένες από τις βασικές θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ρόλο της τοπικής διοίκησης μέσα από το νέο θεσμό του Καλλικράτη.                                                                                                      Επιβεβαίωσε δηλαδή αυτό που λέγαμε και προεκλογικά όταν οι άλλες παρατάξεις πανηγύριζαν για την νέα διοικητική μεταρρύθμιση , ότι οι δημοτικές αρχές θα είναι το βασικό εργαλείο της κεντρικής εξουσίας και θα αναλαμβάνουν στην πράξη να εφαρμόζουν όλη την αντιλαϊκή πολιτική.

     
                                                    ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ   30-12-2012





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου