Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Π.Α.ΜΕ Επιτροπή Πρέβεζας- ΓΙΑ ΤΗΝ 39 ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ 11:30πμ

ΠΑΜΕ-ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ    

 ΓΙΑ ΤΗΝ 39 ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Όλη η εφτάχρονη αντιδικτατορική πάλη του λαού μας, ο παλλαϊκός ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου έδειξαν πως κανένας αντιδραστικός μηχανισμός όσο και αν εμφανίζεται παντοδύναμος και αιώνιος, δε μπορεί να αναμετρηθεί με την υπεροχή του οργανωμένου εργατικού-λαϊκού κινήματος.
Η ηρωική στάση εργατών και εργατριών, νέων αγοριών και κοριτσιών στα στρατοδικεία, στις φυλακές το απέδειξε! Η αλύγιστη στάση στα βασανιστήρια ήταν το λίπασμα που γιγάντωσε την αντίσταση του λαού και της νεολαίας και οδήγησε στην ανατροπή της αμερικανόπνευστης χούντας.
Η αντοχή και ο ηρωισμός, τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και στόχοι αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη της


 χώρας μας, την νεολαία την περίοδο αυτή που ο καπιταλισμός στην χώρα μας και συνολικά στο κόσμο σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα.
Σήμερα που ο καπιταλισμός δείχνει  με τρόπο τραγικό για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα τα όρια του, ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να ικανοποιήσει τις διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες παρά τα απίστευτα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα, μπροστά στην εργατική τάξη και την νεολαία μπαίνουν πολύ πιο προωθημένα αιτήματα και στόχοι.
Μέσα από την δράση για την προστασία, την υπεράσπιση των εργατικών των λαϊκών νοικοκυριών από την φτώχεια, την εξαθλίωση, τον αυταρχισμό και την καταστολή που φέρνει η σημερινή πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, το βασικό χρέος είναι να συγκεντρωθούν, να προετοιμαστούν οι δυνάμεις της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, σε ένα ενιαίο λαϊκό μέτωπο, σε μια λαϊκή συμμαχία που θα εναντιωθεί στην συμμαχία των δυνάμεων του κεφαλαίου, στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ με κουμανταδόρο την Ε.Ε.. Μακριά από το ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής» που αποτελεί και αυτό κομμάτι και κόμμα του αστικού πολιτικού συστήματος, οργάνωση της αστικής τάξης, του κεφαλαίου. Απογόνων και υποστηρικτών του φασισμού-ναζισμού της 4ης Αυγούστου και της δικτατορίας του '67. Που αποτελεί όχημα για να διεισδύσουν στα εργατικά - λαϊκά στρώματα αντιδραστικές ιδέες, περιτυλιγμένες με τη δήθεν αντιπλουτοκρατική γραμμή της «Χρυσής Αυγής» και τη φασιστική δημαγωγία. Ένα εργατικό κίνημα που θα επιβάλει την δική της εξουσία. Την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.
Το εργατικό-λαϊκό κίνημα μπορεί να αποκτήσει γιγάντια δύναμη όταν απορρίψει και αφήσει τις λογικές διαχείρισης του σημερινού σάπιου συστήματος, τους υπουργούς, τις κυβερνήσεις και τα στελέχη της μίας ή της άλλης πολιτικής δύναμης, που τάχα θα λύσουν το πρόβλημα. Όταν συναντηθεί και γράψει στις σημαίες των αγώνων του αιτήματα ρήξης και ανατροπής του ίδιου του εκμεταλλευτικού συστήματος.
Οι εργαζόμενοι της χώρας μας, η νεολαία με στήριγμα την αρνητική τους εμπειρία από την υποστήριξη που παρείχαν τα προηγούμενα χρόνια στους καπιταλιστές και στα κόμματα τους, στις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες όπως την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, να απορρίψουν να νέα σύγχρονα διλήμματα για μέσα ή έξω από την ευρωζώνη, για ευρώ ή δραχμή και να βροντοφωνάξουν:
Κάτω τα κόμματα και οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου.
 Έξω τώρα από τις ιμπεριαλιστικές λύκο- συμμαχίες με λαϊκή εξουσία, με τα  συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής λαϊκή περιουσία και κεντρικό σχεδιασμό, λειτουργία και παραγωγή με κριτήριο μόνο και αποκλειστικό την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Οι μεγάλες δυσκολίες που αρχίζει να αντιμετωπίζει το αστικό πολιτικό σύστημα στην χώρα μας είναι αποτέλεσμα των αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας τα τελευταία χρόνια. Αγώνων που το ΠΑΜΕ έβαλε την καθοριστική του σφραγίδα.
Σε αυτό τον δρόμο, της οργάνωσης στους τόπους δουλειάς, στα χωράφια, στα μικρομάγαζα, στις γειτονιές, της ακόμα πιο αποφασιστικής ανάπτυξης των αγώνων και της λαϊκής πάλης ενάντια στους καπιταλιστές και το κράτος τους, στα κόμματα τους και στις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες το ΠΑΜΕ, η   ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, ο Σύλλογος Γυναικών Πρέβεζας, η Επιτροπή Ειρήνης καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας τα αλλά λαϊκά στρώματα και την νεολαία να συνεχίσουμε.
Εύκολες λύσεις χωρίς αγώνα και θυσίες ποτέ δεν έρχονται. Ο λαός κι αν είναι «μικρός», όταν είναι οργανωμένος και ενωμένος, όταν ξέρει γιατί παλεύει και «πολεμά» είναι ανίκητος! Συνεχίζουμε την πάλη για να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων, για να κατακτήσει ο λαός την εξουσία και να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει!

ΠΑΜΕ - ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ - ΜΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ 11:30πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου