Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: Κατάθεση στεφάνων από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ



ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: Κατάθεση στεφάνων από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)
Το απόγευμα η κατάθεση στεφάνων από το ΠΑΜΕ
Με τα συνθήματα «Εννιά δεκαετίες αγώνα και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» και «Τα 40 χρόνια ήταν η αρχή, εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική» υποδέχθηκαν φοιτητές και σπουδαστές τις αντιπροσωπείες της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΚΣ της ΚΝΕ, οι οποίες κατέθεσαν στεφάνι λίγο πριν τις 11 το πρωί.
«Το Πολυτεχνείο είναι μια από τις μεγάλες σελίδες του λαϊκού κινήματος στη χώρα μας», δήλωσε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. «Ανάμεσα στα άλλα, δείχνει ότι ο λαός έχει τη δύναμη, μπορεί να καθορίσει και να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Όπως και τότε έτσι και σήμερα, ο λαός μπορεί να γυρίσει την πλάτη στις διαχειριστικές λογικές που τον πτωχεύουν καθημερινά, να διαμορφώσει τη συμμαχία του με τα άλλα λαϊκά στρώματα, την εργατική τάξη, τη νεολαία και να αντιπαρατεθεί με την πολιτική των μονοπωλίων της ΕΕ και του ΔΝΤ. Σε αυτήν την


προοπτική το ΚΚΕ, όπως έκανε και πάντοτε έτσι και τώρα, θα είναι με συνεπή αταλάντευτη ταξική γραμμή στο πλάι των εργαζομένων για να διαμορφωθούν προϋποθέσεις ανατροπής αυτής της πολιτικής».
Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης, δήλωσε: «Για να σταματήσουν να τσακίζονται τα όνειρα, οι επιδιώξεις και η ζωή των νέων, απαιτείται οργανωμένη ανυπακοή, αγώνας για την ανατροπή του συστήματος της ταξικής εκμετάλλευσης και της ανεργίας. Δεν υπάρχει μέση λύση. Κανένα μείγμα διαχείρισης αυτού του συστήματος δεν αποτελεί ελπίδα. Η ελπίδα βρίσκεται στη δύναμη της οργάνωσης και της συμμαχίας, στο δρόμο της σύγκρουσης με τη δικτατορία των μονοπωλίων, που σήμερα με άλλη μορφή από τότε σφίγγει το ζυγό της γύρω από το λαό και τη νεολαία. Να σπάσουμε τα δεσμά με την ΕΕ με εργατική λαϊκή εξουσία».
Στεφάνι και από τους αντιστασιακούς
Νωρίτερα, οι αντιστασιακές οργανώσεις που έφτασαν στο χώρο του Πολυτεχνείου, για να τιμήσουν την επέτειο της λαϊκής εξέγερσης, έγιναν δεκτές με χειροκροτήματα και συγκίνηση. Το σύνθημα «ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, ΟΠΛΑ - ΔΣΕ, δόξα και τιμή στο ΚΚΕ» δόνησε το χώρο.
Ο Χρήστος Τσιντζιλώνης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, σημείωσε: «Όταν σήμερα η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ψηφίζουν τα απάνθρωπα αυτά μέτρα ενάντια στο λαό μας και του θέτουν μια ζωή μιζέριας, το σύνθημα του Πολυτεχνείου "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία" αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Σήμερα, που όχι μονάχα παίρνονται αυτά τα μέτρα, αλλά έχουμε και αναβίωση του φασισμού, με το μόρφωμα αυτό που λέγεται Χρυσή Αυγή, θα πρέπει να ξυπνήσει συνειδήσεις. Το Πολυτεχνείο δίνει μηνύματα για το σήμερα και για το αύριο. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί».
Να σημειωθεί ότι η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ κατέθεσε στεφάνι και στο μνημείο των πεσόντων ΕΠΟΝιτών του '41-'44.
Το απόγευμα κατάθεση στεφάνων από ΠΑΜΕ, ΟΓΕ, ΠΑΣΕΒΕ
Το απόγευμα, σήμερα, θα γίνει η κατάθεση στεφάνων στο Πολυτεχνείο από το ΠΑΜΕ. Τόπος συνάντησης ορίστηκε το Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος) στις 6 μ.μ. Το ΠΑΜΕ καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα, τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση.
Το ίδιο αγωνιστικό ραντεβού, στις 6 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων, για κατάθεση στεφάνου έδωσαν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ. Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Σωματεία, τις Ενώσεις, τους Συλλόγους και τους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους να πάρουν μαζικά μέρος. Τονίζει ότι «τριάντα εννιά χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την ώρα που οι απόγονοι της χούντας του ’67, το φασιστικό ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, σηκώνουν κεφάλι, με τα αλλεπάλληλα μέτρα φτωχοποίησης του λαού να οδηγούν χιλιάδες οικογένειες στην απόγνωση, τα συνθήματα για ''Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία'' και η επέτειος της εξέγερσης γίνονται πιο επίκαιρα όσο ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου