Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Πώς προετοιμάζεται ένας πόλεμος.Photoshop,υπτάμενα φέρετρα,παιδιά μάρτυρες της «επανάστασης» και άλλες αλήθειες.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Πώς προετοιμάζεται ένας πόλεμος. Το παράδειγμα της Συρίας. ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ
902.gr
Στο σχεδιασμό κι εκτέλεση των ιμπεριαλιστικών πολέμων, υπάρχει όχι μόνον η στρατιωτική πλευρά, η «επιχειρησιακή» πλευρά, όπως λένε οι στρατιωτικοί, αλλά και πολλές ακόμη. Ανάμεσα σ’ αυτές και η πλευρά της πολιτικό-ψυχολογικής προετοιμασίας του λαού για τη συμμετοχή της χώρας σ’ έναν τέτοιο, ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για να πειστεί ο λαός για την αναγκαιότητα να στηρίξει τον πόλεμο. Εδώ αξιοποιούνται τόσο τα παλαιότερα «εργαλεία», όπως η επίκληση της «πατρίδας», των «συμφερόντων» της, αλλά και νεότερα. Είναι χαρακτηριστικά όσα ακούστηκαν πριν από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κατά το πρόσφατο παρελθόν.
  • «Για να σταματήσει η εθνοκάθαρση» και για δήθεν «ανθρωπιστικούς λόγους», (μας έλεγαν στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας).
  • «Ενάντια στην τρομοκρατία» και «για να σταματήσουν οι γυναίκες να φοράνε τη μπούργκα» (μας έλεγαν στον πόλεμο στο Αφγανιστάν),
  • «Για να μην γίνει χρήση όπλων μαζικής καταστροφής» (στον πόλεμο του Ιράκ).
  • «Για να στηριχθεί η Αραβική Άνοιξη» (μας είπαν στη Λιβύη, αλλά και τώρα με αφορμή τις αιματηρές εξελίξεις και στη Συρία).
Πρόκειται για επιχειρήματα των αστικών κυβερνήσεων και ΜΜΕ, των επιτελείων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που σε μεγάλο βαθμό αναπαραγάγουν μέσα στα λαϊκά στρώματα κι οι διάφορες «αριστερές» δυνάμεις, δηλαδή οι δυνάμεις του οπορτουνισμού.
 Ας αναρωτηθούμε: Είναι δυνατόν οι μονάρχες, οι πρίγκιπες της Σαουδικής Αραβίας, κι οι διάφοροι


 εμίρηδες να ενδιαφέρονται για τα δημοκρατικά δικαιώματα των Σύριων; Είναι δυνατόν οι Αμερικάνοι κι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, που σφαγίασαν τόσους και τόσους λαούς να ξημεροβραδιάζονται τώρα με το «άγχος» δήθεν της «αποκατάστασης της δημοκρατίας» στη Συρία; Είναι δυνατόν η τουρκική ηγεσία, που εδώ και κοντά 40 χρόνια κατέχει στρατιωτικά το 40% ενός ανεξάρτητου κράτους μέλους του ΟΗΕ, της Κύπρου, να αποζητά την ειρήνη και την ευημερία του συριακού λαού;
 Κι όμως, χάρη στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, στο ίντερνετ ο όγκος της πληροφόρησης και της ιδεολογικό-πολιτικής «πλύσης του εγκεφάλου» από τους ιμπεριαλιστές λαμβάνει αριστουργηματικά χαρακτηριστικά.
 Να ορισμένα χαρακτηριστικά βίντεο, που κυκλοφορούν στο ίντερνετ και προέρχονται από αραβόφωνα τηλεοπτικά κανάλια:

Εδώ τα συνθήματα, από υποστήριξης γίνονται -με τη βοήθεια του προγράμματος επεξεργασίας εικόνας photoshop- συνθήματα καταδίκης του «δικτάτορα». Δείτε από το δευτερόλεπτο 0:44 και μετά.


Διαδήλωση με φέρετρο «νεκρού». Το φέρετρο του «μάρτυρα»… πετάει (σα να είναι άδειο) στο 5ο δευτερόλεπτο.


Εδώ πρόκειται για θαύμα! Ανάσταση των «μαρτύρων» μετά την προσευχή των πιστών. Ακούγονται συνθήματα «προδότης όποιος σκοτώνει τον λαό του..» Για να πλασαριστεί στην συνέχεια στα «αντικειμενικά» ΜΜΕ η ...ανάσταση με τους δήθεν νεκρούς να σηκώνονται όρθιοι. Δείτε το 1:30.


Από την αρχή των συγκρούσεων στην Συρία δεν είναι λίγες οι φορές που σκηνοθετούνται περιστατικά σε άλλες χώρες και παρουσιάζονται ως γεγονότα που γίνονται στην Συρία. Στο συγκεκριμένο βίντεο υπάρχει παρουσίαση των Λιβανέζων στρατιωτών ως Σύριων -παρά τον εξοπλισμό, την ενδυμασία, τη διαφορετική διάλεκτο και τη λιβανέζικη πινακίδα του αυτοκίνητου- όπως φαίνεται στο 1:44. Αυτό το βίντεο έχει και ένα δεύτερο πολύ ενδιαφέρον σημείο, το 2:07. Εκεί υπάρχει κανονικότατη σκηνοθεσία μάχης: ο φερόμενος ως διαδηλωτής «πέφτει» πριν από τον πυροβολισμό, καθώς ακούγεται μια φωνή του «σκηνοθέτη» που του δίνει οδηγίες για το πότε να πέσει.


Διαδήλωση της κοινότητας των «ελεύθερων» Σύριων στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα υπέρ της επέμβασης της Γαλλίας στην Συρία! Στο 1:13 φαίνεται καθαρά να καλούν το ...δημοκρατικό ΝΑΤΟ να επέμβει στη Συρία.


Το παιδί – μάρτυρας της «επανάστασης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου