Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Τσίπρας: Εγγυήθηκε στους καπιταλιστές (ΣΕΒ) ταξική ειρήνη και αρωγή στις επενδύσεις!!!


    Ότι όλα τα κάλπικα προεκλογικά συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάει περίπατο από την επομένη των εκλογών το έχουν αντιληφθεί και οι πιο φίλα προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Η καραμπινάτη όμως σοσιαλδημοκρατική του μετάλλαξη οδηγεί τον Αλ. Τσίπρα να παραχωρεί ομιλίες τύπου… «εγχειρίδιο καπιταλιστικής ανάπτυξης». Γιατί ακριβώς τέτοια ήταν η ομιλία του στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ.
    Είπε αυτολεξεί:
    «Η κοινωνική συναίνεση και η σταθερότητα είναι πράγματι το οξυγόνο της οικονομίας. Η αδυναμία εγγύησής της εκτοπίζει την παραγωγική δυναμική, περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλο παράγοντα»! Επομένως, η κυβέρνηση Τσίπρα θα εγγυηθεί την κοινωνική συναίνεση, δηλαδή την ταξική συνεργασία καπιταλιστών – εργατών προς όφελος της παραγωγικής δυναμικής!
    Τι άλλο θα κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Είπε ο Αλ. Τσίπρας: «Θα προχωρήσουμε σε δημόσιες επενδύσεις ταχείας απόδοσης. Όχι για να εκτοπίσουμε τις ιδιωτικές. Αλλά για να τις ενθαρρύνουμε»! Δηλαδή γρήγορα και σίγουρα κρατικά χρήματα καρφί στις τσέπες των καπιταλιστών. Έτσι για να τους… ενθαρρύνει!
    Βεβαίως ο κ. Τσίπρας έπρεπε να δείξει και κάπου τις «διαφορές» του με τη συγκυβέρνηση Σαμαρά και είπε: «Τα μνημόνια και οι πολιτικές επιβολής τους οδηγούν σε μια σύγχρονη δουλοπαροικία. Σε


μια αντίληψη του κέρδους, της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας, βασισμένη στην εξαθλίωση των πολλών εν ονόματι του πλουτισμού και της ισχύος των λίγων». Μα από πού βγαίνουν τα κέρδη αν όχι από την εκμετάλλευση των πολλών; Από τον ουρανό πέφτουν; Τη διαιώνιση ακριβώς αυτής της σχέσης επιχειρούν να εξασφαλίσουν τα μνημόνια και τα παλιά που τότε ο ΣΕΒ είχε χαρακτηρίσει ως αναγκαία, αλλά και τα μέτρα που τώρα υπόσχεται στον ΣΕΒ ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνέχισε ο κ. Τσίπρας: «Εμείς, ως η επόμενη κυβέρνηση του τόπου, έχουμε στόχο να διευκολύνουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία των παραγωγικών επενδύσεων. Την ιδιωτική πρωτοβουλία όμως που αναλαμβάνει επιχειρηματικό ρίσκο. Όχι την πειρατική πρωτοβουλία…». Χώρισε δηλαδή τους καπιταλιστές σε ριψοκίνδυνους και πειρατές. Ο καπιταλιστής πάντως - και αυτός που αναλαμβάνει επιχειρηματικό ρίσκο, κατά τον Τσίπρα, εκμεταλλευτής παραμένει. Και προσέθεσε «θα σταθούμε αρωγοί στην υγιή επιχειρηματικότητα», κλείνοντας το μάτι σ’ αυτούς που θεωρεί υγιείς!
    Ο Αλ. Τσίπρας ανάμεσα σε όλα αυτά τα απροκάλυπτα, έπρεπε να κάνει και κάτι ακόμα, έπρεπε χάριν «αριστεροσύνης» να πιάσει στο στόμα του και τον Λένιν, για να δικαιολογήσει τη στήριξη του καπιταλισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλω να σας θυμίσω μια πασίγνωστη φράση του. Σοσιαλισμός ίσον σοβιέτ συν εξηλεκτρισμός. Τηρουμένων όμως των ιστορικών αναλογιών, και με μια δόση αυθαιρεσίας, μπορούμε να πούμε: Ανάπτυξη ίσον δημοκρατία συν επενδύσεις»!!! Μα καμία αυτοσυγκράτηση πια; Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Έκανε το σοσιαλισμό, ανάπτυξη καπιταλιστική, την επαναστατική εξουσία των σοβιέτ, αστική δημοκρατία και την αναγκαία τότε ανάπτυξη των κοινωνικοποιημένων μέσων παραγωγής από την επαναστατική εξουσία, τον εξηλεκτρισμό της ΕΣΣΔ, καπιταλιστικές επενδύσεις.
    Και ένα τελευταίο που επαναβεβαίωσε με την ομιλία του στον ΣΕΒ, ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (!!!): «Εμείς θέλουμε ανακεφαλαιοποιημένο και υγιές τραπεζικό σύστημα», είπε «Αλλά, η κυβέρνηση είναι υπόλογη. Γιατί καθυστέρησε την ανακεφαλαιοποίηση».
    Ο λαός δεν έχει ανάγκη από το νέο δίπολο που προωθούν και από την επιλογή μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Συσπείρωση τώρα με το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου