Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ



    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ    
                                             
 ΨΗΦΙΣΜΑ
Όλο και πιο εκρηκτική γίνεται μέρα με τη μέρα η κατάσταση για την εργατική λαϊκή οικογένεια. Τα πενιχρά μεροκάματα που εξανεμίζονται, τα χαράτσια που τσακίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά, η ακρίβεια, η εμπορευματοποιημένη Υγεία και Παιδεία μας εξοντώνουν καθημερινά.
Μέσα σε όλα αυτά έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της ζωής τους.
Η επιστράτευση των καθηγητών από την κυβέρνηση αποκαλύπτει την αντιδραστικότητα των αλλαγών στην παιδεία. Δείχνει τι σημαίνει εκπαιδευτικός στο "νέο σχολείο" της αγοράς, της λεγόμενης αξιολόγησης, του υποσιτισμού, των ταξικών φραγμών.
Χτες ήταν οι ναυτεργάτες, προχτές ήταν τα 35 στελέχη του ταξικού κινήματος, οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, αύριο θα είναι όποιος αντιστέκεται στην ολομέτωπη επίθεση, στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι απέναντι στους εργαζόμενους, στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
Η απάντηση της εργατικής τάξης απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, στην προσπάθειά της να ποινικοποίηση τους αγώνες μας, να τρομοκρατήσει και να επιβάλλει το δόγμα "νόμος και τάξη" δε θα περάσει.
Η υπόθεση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών αφορά όλο το εργατικό κίνημα, αφορά κάθε εργαζόμενο. Αφορά πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους γονείς, τους μαθητές μας.
Κανένας φόβος! Μπορούμε να σπάσουμε την τρομοκρατία με ενότητα, συσπείρωση κι


 αλληλεγγύη. Ένας κλάδος για όλους κι όλοι οι κλάδοι για έναν! Μόνο η μαζική, λαϊκή πάλη μπορεί να τσακίσει την κρατική καταστολή. Εδώ είναι η δύναμή μας, εδώ είναι και η ελπίδα μας! Μόνο με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να τους γονατίσουμε.
Τώρα είναι η ώρα της αποφασιστικής απάντησης όλων των εργαζομένων, όλου του λαϊκού κινήματος. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να κατεβούν στους δρόμους και  τα συνδικάτα να οργανώσουν σε όλη την Ελλάδα μαζικά συλλαλητήρια καταδίκης του αυταρχισμού και της επιστράτευσης. Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ όλης της χώρας, παρά και ενάντια στην επιστράτευση να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες Γενικές τους Συνελεύσεις και να τις μετατρέψουν σε άμεση απεργιακή απάντηση ενάντια στην επιστράτευση, στις φοβέρες και την τρομοκρατία της κυβέρνησης.
                                    Για  το  Δ /Σ
       Η  Πρόεδρος                                              Ο  Γραμματέας
      Σαρόγλου Μαρίνα                                     Κονάκης Θωμάς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου