Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

«Με φασίστες δεν κουβεντιάζουμε!»

 
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Νέα κίνηση απομόνωσης των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε από εργαζόμενους, αυτή τη φορά από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Επισιτισμό Ζακύνθου που αρνήθηκε κάθε επαφή, ενημέρωση, επικοινωνία με τους εν Ελλάδι νεοναζί.
Οι φασίστες έστειλαν στο Σωματείο ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή «σχετικά με την επιδότηση σεμιναρίων κατάρτισης του ΕΦΕΤ σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων και των ποτών». Στην πραγματικότητα, με την ερώτησή τους, που οι χρυσαυγίτες επεχείρησαν να παρουσιάσουν ως «φιλεργατική» παρέμβαση, ζητούν μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές για τους εργοδότες που θα δεχτούν να συμμετάσχουν στα σεμινάρια, ενώ οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα.
Παραπέρα, στέλνοντας οι φασίστες την ερώτηση στο Σωματείο επεχείρησαν να εγκαινιάσουν επικοινωνία μαζί τους («για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στα παρακάτω τηλέφωνα...»).
Η άμεση και αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων ήταν να στείλουν πίσω την επιστολή της Χρυσής Αυγής, γράφοντας πάνω με μεγάλα κεφαλαία γράμματα «ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ - ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ»!
Η αποστομωτική αυτή απάντηση έρχεται σαν συνέχεια μιας σειράς και άλλων τέτοιων αντιδράσεων από εργαζόμενους. Π.χ. το Μάρτη οι νεοναζί είχαν επιχειρήσει να «πιάσουν επαφή» με τους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας, στέλνοντάς τους επίσης μιαν ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και συμπληρώνοντας ότι «για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον τομέα των επιστημονικών συνεργατών». Η απάντηση των εργαζομένων στην ΕΤΕ ήταν να στείλουν πίσω την επιστολή της Χρυσής Αυγής, γράφοντας πάνω με μεγάλα κεφαλαία γράμματα «ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΤΕ».
Τα ίδια έπαθαν οι φασίστες τον Απρίλη όταν επεχείρησαν ανάλογη προσέγγιση στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, στέλνοντας και στους λογιστές ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή. «ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ. ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ - ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ» ήταν η απάντηση που έδωσαν οι εργαζόμενοι στους φασίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου