Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΚΚΕ : Αλληλεγγύη στους Ισπανούς ανθρακωρύχους και εργάτες στις Μεταφορές




Μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα των ανθρακωρύχων της Ισπανίας απέστειλε το ΚΚΕ, στο οποίο σημειώνει:

«Το βάθεμα της κρίσης, οι τελευταίες εξελίξεις και η είσοδος της Ισπανίας στο μηχανισμό στήριξης αποδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι στην Ισπανία χωρίς Μνημόνιο, αλλά με μέτρα αντιλαϊκά διαρκείας που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια έχουν πληρώσει πολύ ακριβά τη βαρβαρότητα της κρίσης. Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας έχουν βιώσει και βιώνουν την ίδια βαρβαρότητα όπως είναι γνωστό.

Ο σκληρός αγώνας των ανθρακωρύχων στην Ισπανία, όπως και η απεργία των χαλυβουργών μετά από 234 μέρες επισημαίνουν την αναγκαιότητα ο ορυκτός πλούτος να μετατραπεί σε λαϊκή περιουσία και ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι να γίνει δικό τους κτήμα. Ευχόμαστε να έχετε τη δύναμη να συνεχίσετε τον αγώνα σας κάτι που δίνει ώθηση στην κοινή πάλη μας για τα δίκαια της τάξης μας που θα κριθούν στους τόπους δουλειάς, για να μπει τέλος στην καπιταλιστική εκμετάλλευση».

Επίσης, σε μήνυμά του προς τους εργαζόμενους στις Μεταφορές στη επαρχία Αστούριας της Ισπανίας, που απεργούν εδώ και βδομάδες για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το ΚΚΕ σημειώνει:


«Σε μια περίοδο που βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση και η επιθετικότητα της ΕΕ, των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου, η πάλη για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων και για να διασωθούν τα εργασιακά δικαιώματα, η Κοινωνική Ασφάλιση, έχει ιδιαίτερη σημασία.

Στην Ελλάδα, οι βιομήχανοι μαζί με τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές προσπαθούν να γενικεύσουν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και να προωθήσουν τις ατομικές συμβάσεις με όρους 
 
σκλαβιάς. Η οργάνωση και η ταξική δράση των εργατών στην Ελλάδα, παρά τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης και τις δυσκολίες, έχει φέρει επιτυχίες σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς μέσα από αγώνες και σκληρές απεργίες, όπου οι εργαζόμενοι βάζουν εμπόδια στη γενίκευση των ατομικών συμβάσεων όπως για παράδειγμα στους κλάδους των Ποτών και Τροφίμων, του Μετάλλου κ.λπ.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι εξοπλισμένοι με την ταξική ενότητα, απομονώνοντας τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές, η πάλη μας μπορεί να είναι νικηφόρα. Είναι μια πάλη δίκαιη ενάντια στη βαρβαρότητα που η ΕΕ, οι βιομήχανοι και οι κυβερνήσεις συντηρητικές και σοσιαλδημοκρατικές προσπαθούν να επιβάλουν. Οι κομμουνιστές της Ελλάδας να ξέρετε ότι θα είναι στο πλευρό σας».

Πηγή : Ριζοσπάστης 

1 σχόλιο:

  1. μόνο που σε αυτές τις απεργίες σπάνε τζάμια και πολλά μάλιστα ...Εκ του ασφαλούς είναι καλό να στηρίζεις αλλά αν γίνονταν στην Ελλάδα ?
    Δεν είμαι κακοπροαίρετος φυσικά και καλά έκανε το ΚΚΕ . Απλά λέω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή