Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Κυβέρνηση... «λαοκρατίας»Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ευρωμνημονιακή Ενωση
Κυβέρνηση... «λαοκρατίας» (1)
«Αφεντικό μας είναι ο λαός», ισχυρίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου.
Δεδομένης, δε, της μνημονιακής πολιτικής κατεύθυνσης και του εν γένει ταξικού προσανατολισμού της νέας κυβέρνησης, βάσιμα μπορούμε να εξάγουμε το συμπέρασμα ότι
κατά τον πρωθυπουργό και όσους απαρτίζουν την κυβέρνησή του, από τη στιγμή που το «αφεντικό» τους είναι ο «λαός»,
τότε
η έννοια «λαός», όπως αυτοί την αντιλαμβάνονται, αρχίζει και τελειώνει στους εξής:
Βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές, εργολάβοι, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, Ομπάμα, Μέρκελ, Ολάντ, Σόιμπλε, Λαγκάρτ, Γιούγκερ και Ολι Ρεν με ολίγον από Μπαρόζο...

Κυβέρνηση... «λαοκρατίας» (2)
Αντιγράφουμε την είδηση όπως μεταδόθηκε χτες από το «capital.gr»:
«"Πάγο" στις συζητήσεις περί φορολόγησης της ναυτιλίας έβαλαν σήμερα, μιλώντας σε άτυπη συνάντηση με δημοσιογράφους, τόσο ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης, όσο και ο υφυπουργός, Γιώργος Βερνίκος.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται αυτή η κυβέρνηση να προχωρήσει σε 


ενέργειες όπως η κατά αποκοπή φορολόγηση του κάθε ελληνόκτητου πλοίου, ενώ
ο, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, υφυπουργός δήλωσε ότι κάθε συζήτηση για φορολογία πρέπει να λαμβάνει υπόψιν της να μην πλήττει την επιχειρηματικότητα του κλάδου».
*
Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια χαρακτηριστική απόδειξη ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, άρχισε να «εργάζεται».
Και ταυτόχρονα συνιστά μια ισχυρή ένδειξη τόσο του είδους όσο και του μεγέθους της αλήθειας που κρύβει η πρώτη πρωθυπουργική δήλωση (σ.σ.: «αφεντικό μας είναι ο λαός»...) κατά τον χαιρετισμό του προς τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.


ΕΕ: Συντάξεις... μετά θάνατον!
Το μέσο προσδόκιμο ζωής στις χώρες της ΕΕ, είναι τα 78 χρόνια.
Ας το κρατήσουμε αυτό, για να δούμε τι κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις που ακολουθούν:
«Μπορούν να γίνουν συστάσεις στην Ενωση στο σύνολό της, ώστε να υπάρξει συσχέτιση ανάμεσα στην ηλικία συνταξιοδότησης και στο προσδόκιμο ζωής»!
Η τοποθέτηση αυτή ανήκει στον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, και έγινε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag».
Στην ίδια συνέντευξη πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «οι 27 χώρες - μέλη μπορούν να δεσμευτούν να μεταρρυθμίσουν τα συνταξιοδοτικά τους συστήματα με ένα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, με έναν εναρμονισμένο τρόπο και με καθορισμένο στόχο».
Οσο για τον επείγοντα χαρακτήρα που προσδίδουν τα επιτελεία της ευρωενωσιακής βαρβαρότητας στην προώθηση των παραπάνω, ο Ρομπάι ανακοίνωσε ότι το θέμα των «ανατροπών» στην Κοινωνική Ασφάλιση θα τεθεί άμεσα, στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την Πέμπτη.
*
Προφανέστατα οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΕ, ούτε τυχαίες μπορούν να χαρακτηριστούν, ούτε πολύ περισσότερο «προσωπικές» του θέσεις.
Γίνονται σε μια περίοδο που οι 27 κυβερνήσεις της λυκοσυμμαχίας κινούνται με βάση το σχέδιο «ενοποίησης» της ΕΕ, που σε ό,τι αφορά τον τομέα του κοινού προγράμματος «μεταρρυθμίσεων» των συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλισης, ο στόχος τους είναι ένας και μοναδικός:
Δουλειά - υπό συνθήκες γαλέρας - μέχρι τα βαθιά γεράματα για το σύνολο των εργαζομένων της ΕΕ.
Η «μεταρρύθμιση» των ασφαλιστικών συστημάτων των κρατών - μελών της ΕΕ με ομολογημένο πια όχημα τη σύνδεση της συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής, επί της ουσίας δεν σημαίνει τίποτα λιγότερο από την κατάργηση των συντάξεων, η καταβολή των οποίων μετατίθεται για... μετά θάνατον.
*
Είναι τέτοια, δε, η στοχοπροσήλωση της «Αγίας Οικογένειας» των Βρυξελλών στην επιβολή της αγριότητας, ώστε ο Ρομπάι δεν δίστασε να συμπληρώσει και κάτι ακόμα:
Πως στο θέμα των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης δεν αρκεί «να γίνουν απλώς συστάσεις, διότι μετά καθεμιά χώρα θα κάνει ό,τι θέλει, αλλά η μεταρρύθμιση να γίνει με δεσμευτικό τρόπο»!
*
ΥΓ1: Σε αυτή την ΕΕ «επαναδιαπραγματεύονται» για το... συμφέρον του λαού οι κύριοι της συγκυβέρνησης.
Του ΚΥΡ (από το «Βήμα»)
ΥΓ2: Για τη διατήρηση της Ελλάδας σε αυτή την ΕΕ δεσμεύεται ότι θα ασκήσει «υπεύθυνη αντιπολίτευση» ο «ευρωπαϊκά προσανατολισμένος» ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου