Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Π.ΑΜΕ Επιτροπή Πρέβεζας-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ- ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΕΙ ΚΑΜΙΑ ΛΙΣΤΑ





Η επιτροπή Πρέβεζας του ΠΑΜΕ στηρίζει και είναι αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ Πρέβεζας και συνολικά των εργαζομένων στους ΟΤΑ ανά την Ελλάδα. Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίος ο κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας).  Ένας αγώνας με στόχους και προοπτική για τους ίδιους τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.  
Σήμερα όμως και οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους και να δουν τον κοινό αντίπαλο το κεφάλαιο, την ΕΕ και τους πολιτικούς τους υπαλλήλους σε κυβερνήσεις και κόμματα του ευρωμονόδρομου. Κάθε μέτρο κάθε κίνηση τους υπηρετεί έναν και μόνο σκοπό. Την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων με όρους εξαθλίωσης των εργαζομένων και της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.   
Ένα από τα μέτρα που παίρνουν είναι και το μέτρο της 


διαθεσιμότητας με το οποίο η κυβέρνηση οδηγεί τους εργαζόμενους ένα βήμα πριν την ανεργία. Ένα μέτρο που δε έχει κανένα αντίκρισμα για τους χιλιάδες των απολυμένων και ανέργων εργαζομένων και νέων. Ένα μέτρο που προσπαθεί να φέρει σε σύγκρουση τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα προκειμένου να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεγελαστούν από τους ελιγμούς της κυβέρνησης που προσπαθεί να φέρει αντιπαλότητα ανάμεσα στους εργαζομένους.  
Το διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζομένων πρέπει να απαιτεί μόνιμη και σταθερή εργασία με σύγχρονα δικαιώματα για όλους, η προστασία των ανέργων, είναι στόχος που πρέπει να ενώσει όλη την εργατική τάξη στον κοινό εχθρό όλης της εργατικής τάξης το κεφάλαιο και τους υποτακτικούς του. Πρέπει να πάρουν απάντηση Κυβέρνηση, τρόικα και πλουτοκρατία.
Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται κίνημα και αγώνας, που θα αντιπαλεύει τις αντιλαϊκές πολιτικές και όλες τις αναδιαρθρώσεις που διαμορφώνουν μια κρατική διοίκηση, πιο αυταρχική, πιο συγκεντρωτική, πιο επιτελική, πιο στενά δεμένη με τους μηχανισμούς της Ε.Ε., πιο επιθετική απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Ένα κίνημα που να διεκδικεί μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.
Απαιτούμε μαζί με τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ:
§                     Να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί το τερατούργημα της     κυβέρνησης.
§                     Μπλόκο στις απολύσεις και σ’ όλα τα αντιλαϊκά μέτρα!
§                     Να απαιτήσουμε να μην φύγει καμιά λίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου