Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Οι χθεσινες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα - 11/11/12


Μεγάλες συγκεντρώσεις και σήμερα στην Αθήνα.
Οι συγκεντρώσεις όπως αναμενόταν δεν ήταν ανάλογες της Τετάρτης, αλλά τα περί 8000 στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και 4000 της ΓΣΕΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ. είναι πληροφόρηση αστυνομίας και αστειότητες.
Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ήταν πολύ μεγάλη και πλησίαζε τις 30000. Οταν η πορεία από την Ομόνοια στο Σύνταγμα σταμάτησε, τα μπλοκ των συγκεντρωμένων ξεκινούσαν λίγο πάνω από τη
 
 Χρ.Λαδά και έφταναν ,γεμίζοντας όλη τη Συντάγματος κάτω από την πλατεία μέχρι το τέλος της Φιλελλήνων, αλλά όχι στην ασφικτικά πυκνή διάταξη της Τετάρτης.
Μαζική ήταν και η συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ,ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ. Υπολογίζω λίγο κάτω από 15000 την συγκέντρωση αυτή που άργησε μεν αλλά γέμισε έστω αραιά την Αμαλίας μέχρι τις αρχές του Εθνικού κήπου. Πάντως η ΓΣΕΕ ήταν εντελώς και εντυπωσιακά απούσα. Θα το βλέπουμε μάλλον αυτό το φαινόμενο, η ΓΣΕΕ να διοργανώνει συγκεντρώσεις για να τηρεί τα προσχήματα, αλλά να μην έρχεται καν.
Η είσοδος των μπλοκ του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, από όσο μου είπαν και κατάλαβα κι εγώ δημιούργησε αίσθηση ανακούφισης σε όσους βρίσκονταν εκεί, αφού η εκεί συγκέντρωση μαζικοποιήθηκε αργότερα.
Θεωρώ λογική την κούραση μετά από μια μεγάλη σειρά συλλαλητηρίων το προηγούμενο διάστημα, με δεδομένο ότι ακόμα, για μια πολύ μεγάλη μερίδα του λαού, η συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις δεν έχει γίνει ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.
Ο αγωνας συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου