Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Αλ. Παπαρήγα: Ισχυρό ΚΚΕ προϋπόθεση για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του λαού



Προϋπόθεση για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του λαού είναι το ισχυρό ΚΚΕ, λαϊκή συμμαχία, διαμόρφωση λαϊκής πλειοψηφίας που θα τραβήξει το λαό σε ρήξη και ανατροπή, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σε εκδήλωση της Αχτίδας Χρηματοπιστωτικού. Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει πιο μαζικό εργατικό κίνημα, οργανωμένο γερά στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους, τόνισε, προσθέτοντας πως στην πορεία προς τη ρήξη και ανατροπή, θα υπάρχουν μικροκατακτήσεις, οι οποίες θα δίνουν κουράγιο στους εργαζόμενους μέχρι την τελική νίκη.
Η Αλέκα Παπαρήγα, τόνισε ότι ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός «περνά στην πλήρη αντίδραση» και πρόσθεσε ότι η πολιτική της ΝΔ έχει εσωτερική συνοχή αναφορικά με την διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης, καθώς «πρώτα έρχεται η καταστροφή της εργατικής δύναμης και κατόπιν αν αυτή δεν είναι αρκετή, επέρχεται και η καταστροφή δυνάμεων του κεφαλαίου. Και πρόσθεσε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει άλλο μείγμα διαχείρισης, είναι ασυνεπής με το λαό, καθώς ως κυβέρνηση θα προσχωρήσει στη στρατηγική του κεφαλαίου, προσθέτοντας ότι αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και 90% να πάρει δεν θα μπορέσει να τα εφαρμόσει γιατί η οικονομία θα βρίσκεται στα χέρια των μονοπωλίων. Υπογράμμισε πως κάνει ζημιά όταν λέει πως η κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να κάνει τα πάντα,  αφήνοντας άθικτη την εξουσία των μονοπωλίων.
Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ακόμα πως υπάρχουν τάσεις αναδιάταξης στο ιμπεριαλιστικό σύστημα και πως όσο η κρίση βαθαίνει, μεγαλώνει και η  ανισόμετρη ανάπτυξη ανάμεσα στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ. Αυτός ο
ανταγωνισμός δεν θα λύνεται με πολιτικά μέσα. Θα υπάρξουν και στρατιωτικά προειδοποίησε.
Νωρίτερα, στην εκδήλωση μίλησε ο Παναγιώτης Κατηφές παρουσιάζοντας τη θέση του ΚΚΕ για το ρόλο της τράπεζας στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας, όπου θα υπηρετεί την κοινωνική ιδιοκτησία της εργατικής εξουσίας, την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών. Παρουσίασε επίσης στοιχεία που αφορούν στη διαδικασία μονοπώλησης του κλάδου, αρχικά μέσα από τη δημιουργία τριών ομίλων, η οποία ισχυροποιεί το κεφάλαιο αυξάνοντας την επιθετικότητά του σε βάρος των εργαζομένων.

902.gr

1 σχόλιο: