Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ-Ανακοίνωση για την προσπάθεια δημιουργίας Συντονιστικού Οργάνου Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου (Σ.Ο.Σ.Υ.Π.Η.)



ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ


                                                                                                                                   16 Οκτώβρη 2013

            Καταγγέλλουμε την προσπάθεια των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων  εργαζομένων στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, να στήσουν νέο μαγαζί το Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων Υπαλλήλων περιφέρειας Ηπείρου (Σ.Ο.Σ.Υ.Π.Η.).

            Οι εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και των ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ στις Περιφέρειες που είναι εκλεγμένοι στα παραπάνω όργανα, είναι αρκετά ειλικρινείς ώστε να αναφέρουν ότι θα “επιδιώξουν συνεργασία με κάθε πλευρά”, αφού οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι στο χώρο των περιφερειών μόνο 2 πλευρές υπάρχουν: Η πλευρά των εργαζόμενων και η πλευρά της διοίκησης, της εργοδοσίας. Επειδή είναι συνειδητοποιημένοι πολιτικά, και καθώς έχουν δώσει πολλά χρόνια διαπιστευτήρια στην διάλυση σωματείων, όπως για παράδειγμα στο σωματείο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, θα πρέπει να γίνεται κατανοητό ότι αυτή η προσπάθεια για συντονισμό είναι ουσιαστικά η προσπάθεια για υπονόμευση, για χειραγώγηση οποιουδήποτε αγωνιστικού σκιρτήματος. Το ξέρουν οι δυνάμεις που επικαλούνται αποφάσεις γενικών συνελεύσεων που ποτέ δεν έγιναν.

            Ο συντονισμός των σωματείων άλλωστε - εφόσον είναι ξεκαθαρισμένος ο στόχος- δεν χρειάζεται ούτε 


κανονισμούς, ούτε συμφωνητικά. Ο συντονισμός είναι στην δράση, και σωματεία που δεν μπορούν καν να οργανώσουν γενικές συνελεύσεις, που δεν ενημερώνουν, που δεν προετοιμάζουν απεργίες, προχωράν σε συντονισμό μόνο για να συντονίσουν τις καρέκλες τους. Φτιάχνουν την βιτρίνα σε άδεια μαγαζιά. 

            Για εμάς, για να ξεκινήσει οποιαδήποτε διεκδίκηση, για να οργανωθεί οποιοσδήποτε αγώνας χρειάζεται οι εργαζόμενοι κάθε μέρα και περισσότερο να καταλαβαίνουν με ποια πλευρά είναι τα συμφέροντά τους. Να καταλάβουν δηλαδή ότι η τωρινή και η επόμενη Περιφερειακή Διοίκηση, δουλεύουν για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και των τραπεζιτών.

            Τα σωματεία είναι κέντρα οργάνωσης της πάλης με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους άνεργους και ο συντονισμός έρχεται μέσα από την δράση για τον ίδιο στόχο.

            Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ παλεύουν για αυτό το σκοπό, ενημερώνουν, αποκαλύπτουν, υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζόμενων, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων και διεκδικούν.

            Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την φωνή του ΠΑΜΕ σε κάθε γραφείο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Να στήσουν επιτροπές αγώνα παντού! Να μην αφήσουν την πάλη  τους στα χέρια αυτών που αποδεδειγμένα θα την προδώσουν. -

                                                                                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου