Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την την παράνομη απόλυση συνδικαλίστριας



Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας καταγγέλλει την παράνομη απόλυση της συνδικαλίστρια και μέλος της διοίκησης του σωματείου Πανωραίας Σοπικιώτη από τον εργολάβο καθαριότητας του κτιρίου που στεγάζεται το ΙΚΑ Πρέβεζας.
Ο συγκεκριμένος εργολάβος, «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΠΥΡΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ», ανέλαβε τον καθαρισμό του συγκεκριμένου κτιρίου από τον περασμένο Ιούλιο όπου και προέβει στην υπογραφή νέων συμβάσεων για τις εργαζόμενες.
Από την αρχή της συνεργασίας τους με τις εργαζόμενες φάνηκαν και οι όχι και τόσος «αγνές» προθέσεις του. Η απόλυση της συναδέλφου ήταν το κερασάκι στην τούρτα μετά από τις ελλείψεις στην τροφοδότηση με υλικά καθαρισμού και τις απειλές για απόλυση σε περίπτωση όπου κάποια εργαζόμενη «σηκώσει κεφάλι». Αφορμή για την απόλυση ήταν το αίτημα της εργαζόμενης για την νόμιμη παροχή μιας μέρας άδειας!!!
Για την απόλυση της συναδέλφου κύρια αιτία ήταν η συνδικαλιστικής δράσης της, καθώς καλούσε τις συναδέλφους της να αγωνίζονται για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους παρά τις απειλές που δεχόταν.
Όλα τα τελευταία χρόνια ο διαγωνισμός οδηγούσε τους αναδόχους σε εκβιασμούς και σε άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων γυναικών στην καθαριότητα. Τεράστιες είναι οι ευθύνες για τα παραπάνω, της Διοίκησης του ΙΚΑ που προκειμένου να υλοποιήσει την κυβερνητική πολιτική της μείωσης των δαπανών στην υγεία , αδιαφορεί για την εκμετάλλευση των εργαζομένων και την καθαριότητα των χώρων υγείας.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων δεν ενδιαφέρεται μόνο για τις εργαζόμενες που για χρόνια τις εκμεταλλεύονται σε γνώση της εκάστοτε Διοίκησης. Εξίσου ενδιαφέρεται για το θέμα της δημόσιας υγείας. Για μας δεν μπορεί η Διοίκηση του ΙΚΑ  να μην την ενδιαφέρει η σωστή καθαριότητα των χώρων της δημόσιας υγείας και η δημόσια υγεία γενικότερα.
         Η στάση του συγκεκριμένου εργοδότη όπως και άλλων εργοδοτών, κινείται στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής όπου το επόμενο διάστημα ανενόχλητοι θα περάσουν στην επίθεση με απολύσεις, μειώσεις αποδοχών, συνέχιση των απλήρωτων υπερωριών, δουλειά τα Σ/Κ κλπ, με στόχο να χτυπήσουν τους εργαζόμενους που αντιστέκονται και να ξεμπερδεύει με τα ταξικά σωματεία που οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας.(...) Το μόνο που μπορεί να σταματήσει την επίθεση της εργοδοσίας είναι η ενότητά μας, η μαζικοποίηση του


 σωματείου μας, η οργανωμένη δράση μέσα από το σωματείο μας, η αποφασιστική στάση του καθενός μας απέναντι στους εργοδότες, με προοπτική να απαλλαγούμε απ’ αυτούς όσο πιο γρήγορα γίνεται.
         Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου.
Καλούμε σωματεία, φορείς, οργανώσεις εργαζομένων να πάρουν θέση, να καταγγείλουν τέτοιες πρακτικές που χρησιμοποιούν οι εργοδότες.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους την Τετάρτη 6 Νοέμβρη να γίνουμε ένα μεγάλο ποτάμι μάχης και διεκδίκησης με μαζική συμμετοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Φόρο ώρα 10.00 π.μ.
Η δύναμη των εργατών είναι μεγάλη και πρέπει να τη δείξουμε.
«Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου