Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες των σχολικών φυλάκωνΣυνάδελφοι, συναδέλφισσες
Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου Σχολικοί Φύλακες ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη πεζοπορία, με κατεύθυνση την Αθήνα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ενώσουν τη φωνή των 2234 σχολικών φυλάκων με τη φωνή όλων των ανέργων της χώρας μας για να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική και να απαιτήσουν καμιά απόλυση σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Ήδη στον κλάδο τον ΟΤΑ, πέρα από τους σχολικούς φύλακες έχουμε και 3500 δημοτικούς αστυνόμους που είναι σε διαθεσιμότητα, ενώ ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κλάδου θ' ακολουθήσει το επόμενο διάστημα. Δηλαδή έως το τέλος του χρόνου, όπου άλλοι 12.500 χιλιάδες εργαζόμενοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα.
Από το 2001 που ξεκίνησε ο θεσμός του Σχολικού Φύλακα όλες οι κυβερνήσεις εκμεταλλεύτηκαν αυτούς τους εργαζόμενους και αφού όλα αυτά τα χρόνια τους κρατούσαν «όμηρους» με διάφορες υποσχέσεις, τώρα τους πετάνε στο δρόμο.
Αρχικά τους είχαν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, με το καθεστώς της «εργασιακής εμπειρίας» (stage), μετά με διάφορες συμβάσεις πεντάμηνες, οχτάμηνες κλπ, όλοι κακοπληρωμένοι, χωρίς επιδόματα (δώρων,


 οικογενειακής κατάστασης κ.α.) και στη συνέχεια έγιναν Αορίστου Χρόνου με το ΠΔ 164/2004.
Αυτοί οι εργαζόμενοι, εργάστηκαν στα σχολεία για να καλύψουν υπαρκτές ανάγκες τόσο στη φύλαξη των σχολείων από ζημιές και κλοπές, όσο και στην προσοχή των μαθητών.
Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν δίνει καμία σημασία στα κριτήρια με τα οποία προσλήφθηκαν μέσα από τον ΟΑΕΔ (ανεργία, οικογενειακή κατάσταση κλπ), ούτε στην ανάγκη που έχουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Διαφαίνεται από την πολιτική της κυβέρνησης ότι τις υπαρκτές ανάγκες φύλαξης των δημόσιων σχολείων θα τις αξιοποιήσει για να ενισχύσει την επιχειρηματική δράση είτε μέσω των λεγόμενων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, είτε μέσω των εταιρειών φύλαξης (εταιρείες security).
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση μια λύση υπάρχει: Ο καθημερινός αγώνας, η πίστη στο δίκιο μας για να μην περάσουν τα σχέδια τους.
Απαιτούμε :
- Καμία απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία - Πρόνοια για όλους.
- Να επανατοποθετηθούν οι σχολικοί φύλακες στα σχολεία και να αναγνωριστεί ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά η προϋπηρεσία που είχαν (πέντε περίπου χρόνια), με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
- Να μην εκχωρηθεί η αρμοδιότητα της φύλαξης των δημόσιων σχολείων σε ιδιωτικές ή «κοινωνικοσυνεταιριστικές» εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου