Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Νέο συλλαλητήριο σήμερα των απλήρωτων κτηνοτρόφων από τη «ΔΩΔΩΝΗ»

 
Νέο συλλαλητήριο διοργανώνουν οι φτωχοί μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου σήμερα Παρασκευή στη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» για το απλήρωτο γάλα 3 και πλέον μηνών. Με κοινή τους ανακοίνωση οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας - Άρτας και ο Αγροτικός Σύλλογος του Δήμου Ζίτσας καλούν τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους σε προσυγκέντρωση στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων στις 11 το πρωί και σε πορεία από εκεί στη «ΔΩΔΩΝΗ».
Κλιμάκια απευθύνουν στα χωριά το αγωνιστικό κάλεσμα. Προβάλλουν την ανάγκη να οργανωθεί ο αγώνας για να καμφθεί η εμφανιζόμενη εργοδοτική αδιαλλαξία, να χτυπηθούν οι εκβιασμοί και οι απειλές που ασκεί η διοίκηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ». Να δοθεί συνέχεια στην πάλη, ενισχύοντας τα θετικά βήματα που μετράνε οι φτωχοί μικρομεσαίοι παραγωγοί στην οργάνωση του αγώνα με τους αγροτικούς συλλόγους.
Είναι κρίσιμο και καθοριστικής σημασίας, για την έκβαση του αγώνα, ζήτημα να αναδειχθεί η πραγματική αιτία του προβλήματος, που δεν είναι άλλη από την υποταγή της αγροτικής παραγωγής στα μονοπώλια και στο επιχειρηματικό κέρδος. Να προστατευθεί ο δίκαιος αγώνας από ιδεολογήματα και επιχειρήματα διαχείρισης της πολιτικής αυτής που συγκεντρώνει γη και παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοκαπιταλιστών αγροτών, επιχειρηματικών ομίλων, οδηγώντας στο βίαιο ξεκλήρισμα τη φτωχή αγροτιά.
Στην ανακοίνωσή τους οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας - Άρτας και ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας σημειώνουν:
«Οι δικαιολογίες για "έλλειψη ρευστότητας" δεν μας αφορούν. Είναι δικό τους πρόβλημα! Σε κάθε αντιλαϊκό, αντιαγροτικό μέτρο, η δικαιολογία που προβάλλεται είναι η καπιταλιστική οικονομική 


κρίση, λες και και εμείς την δημιουργήσαμε και όχι οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα διαρκώς αυξανόμενα κέρδη τους. Το ίδιο και με το απλήρωτο γάλα, με τον κόπο μας δηλαδή και το ψωμί των οικογενειών μας.
Η ιδιωτικοποιημένη πλέον "ΔΩΔΩΝΗ" - μέσω των διευθυντών της - μας απειλούν ότι αν δεν μας αρέσει η τακτική τους να πάμε αλλού. Τους επιστρέφουμε τις απειλές, λέγοντας ότι θα μας βρουν μπροστά τους.
Είχαμε προειδοποιήσει πολλά χρόνια πριν για την πορεία που ακολουθούσε η - τότε - κρατικοσυνεταιριστική "ΔΩΔΩΝΗ" και για το ρόλο των κυβερνητικών συνδικαλιστικών δυνάμεων των μεγαλοκτηνοτρόφων, που παρέα με τον περιφερειάρχη, δημάρχους, τους βουλευτές του τόπου, που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, έβαλαν πλάτη στο ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας.
Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι, πατώντας πάνω στο υπαρκτό πρόβλημα της επιβίωσής μας, πρωτοστατούν ξανά στο να αποπροσανατολίσουν το κίνημα, κάνοντας λόγο για επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς της "ΔΩΔΩΝΗΣ". Μην εμπιστεύεσαι αυτούς που πρωτοστάτησαν και συνέβαλαν στο ξεπούλημα της "ΔΩΔΩΝΗΣ". Δεν βρίσκονται από τη δική σου πλευρά. Δεν υπερασπίζονται τα δικά σου συμφέροντα όσο και αν φωνάζουν για το αντίθετο.
Υποκριτικό είναι και το ενδιαφέρον του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή, για τους απλήρωτους παραγωγούς στη "ΔΩΔΩΝΗ" όταν ο ίδιος και η παρέα του (Αργύρης κλπ.) έχουν απλήρωτους, περισσότερους ακόμα και μήνες, τους πτηνοτρόφους και τους εργάτες στην "ΠΙΝΔΟ".
Ο αγώνας μας δεν ξεκίνησε τώρα και δεν σταματάει εδώ. Θα διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας μέχρι τελευταίο ευρώ. Θα οργανώσουμε τις δυνάμεις μας στους Αγροτικούς μας Συλλόγους για να αντισταθούμε στο βίαιο ξεκλήρισμά μας που δρομολογούν κυβέρνηση και ΕΕ μέσα από τη νέα αναθεωρημένη Κοινή Αγροτική Πολιτική.
Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργανωμένη αντίσταση και αντεπίθεσή μας, μαζί με την εργατιά και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, μακριά από τα συμφέροντα των σύγχρονων μεγαλοτσιφλικάδων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου