Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΤΕ Άρτας – Φιλιππιάδας του ΚΚΕ: Όχι στο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας

902.gr
Ένα ακόμη βήμα προς στην υποβάθμιση και απαξίωση των δημόσιων δομών υγείας προστίθεται με την απόφαση για απόσπαση - μετακίνηση δύο ιατρών από τους τρεις που καλύπτουν το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου, επειδή ο μοναδικός γιατρός του ΚΥ Καναλακίου μετακινείται για ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας. Με αυτήν την απόφαση το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας μένει με ένα μόνο γιατρό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εφημερεύει. Ολόκληρη περιοχή με πολυπληθή και ενεργό πληθυσμό κάθε ηλικίας μένει στο «έλεος της τύχης» του.
Η απόφαση αυτή έρχεται να συμπληρώσει τη σειρά ανάλογων αποφάσεων που έχουν λάβει η 6η ΥΠΕ και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας, για την απόσπαση ειδικευμένων παθολόγων, γενικών 


γιατρών και αγροτικών γιατρών για κάλυψη κλινικών και εφημεριών του Νοσοκομείου Πρέβεζας και για κάλυψη εφημεριών στα Κέντρα Υγείας της περιοχής που δεν διαθέτουν πλέον γιατρούς για τη λειτουργία τους και την κάλυψη εφημεριών.
Σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Οργάνωση Άρτας - Φιλιππιάδας του ΚΚΕ σημειώνει:
«Προσπαθούν με τέτοιες άθλιες τακτικές, προηγούμενες κυβερνήσεις, σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μέχρι χθες, με τις οδηγίες των επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα και την ΕΕ να κλείνουν τα μάτια των εργαζομένων μπροστά στο έγκλημα που διαπράττουν. Εξάλλου, με τον καινούργιο οργανισμό του νοσοκομείου, οι θέσεις ιατρών στα ΚΥ μειώθηκαν από 52 σε 25, ενώ αυτή τη στιγμή υπηρετούν μόνο 11 γιατροί, βάζοντας έτσι αργά αλλά οριστικά την ταφόπλακα στην όποια πρωτοβάθμια φροντίδα που εξυπηρετούσαν τα Κέντρα Υγείας.
Στόχος τους ένας. Υποβάθμιση, απαξίωση και τελικά κλείσιμο των Δημόσιων δομών υγείας. Υπηρεσίες και φάρμακα όλα πληρωμένα. Τα πάντα και συνεπώς και όλες οι δομές Υγείας στο κεφάλαιο και τους ιδιώτες επενδυτές για την καπιταλιστική κερδοφορία των λίγων μέσα από τις τεράστιες ανάγκες των πολλών.
Η υλοποίηση αυτής της απαράδεκτης απόφασης, που υποβαθμίζει σε βαθμό διάλυσης το ΚΥ Φιλιππιάδας με άμεσο κίνδυνο το κλείσιμό του, που περιφρονεί και τις στοιχειώδεις ανάγκες των ανθρώπων και εξαθλιώνει τις συνθήκες εργασίας των υγειονομικών, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Μπορούμε να την ακυρώσουμε με συντονισμένο αγώνα των εργαζομένων της περιοχής και των εργαζομένων υγειονομικών. Μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ενάντια σε αυτούς που θυσιάζουν τις λαϊκές ανάγκες των εργαζόμενων και των παιδιών τους στο βωμό της αύξησης των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας.
Μπροστά σ΄αυτή την άσχημη διαμορφωμένη κατάσταση μια είναι η διέξοδος. Λαϊκή συμμαχία και πάλη για να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας και μετατροπής του σε πολυδύναμο ιατρείο. Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ανάπτυξή του με βάση τις ανάγκες για προστασία της υγείας των πολιτών της περιοχής, με την ενίσχυσή του με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (ιατρικό, νοσηλευτικό). Το Κέντρο Υγείας να αποτελεί στήριγμα ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν και υψηλής ποιότητας συστήματος Υγείας, 100% χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς επιχειρηματική δράση στο χώρο αυτό.
Ο αγώνας για αξιοπρεπή και δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για την περιοχή, σε μια περίοδο που η κρίση και οι αντιλαϊκές πολιτικές επιφέρουν νέα βάρη στην υγεία του πληθυσμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου