Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας , Ανακοίνωση- Απόφαση για την παράταση λειτουργίας του ωραρίου καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας.


Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σχεδιάζει την παραπέρα απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και την κατάργηση στην ουσία της κυριακάτικης αργίας.
            Το μέτρο αυτό έρχεται να προστεθεί και να συμπληρώσει άλλα μέτρα που συνδέονται με την μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων στο εμπόριο, μέτρα όπως η μείωση μισθών και επιδομάτων, η μαζική εφαρμογή των ελαστικών μορφών εργασίας και της προσωρινής απασχόλησης κ.α.
Στην ίδια λογική κινείται και η απόφαση παράτασης του ωραρίου των καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας από τον εμπορικό σύλλογο ιστορικού Κέντρου.
            Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας αντιτίθεται στην αλλαγή και παράταση του ωραρίου, τάσσεται αποφασιστικά και στηρίζει την ανάγκη για ενιαίο εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48ωρες την εβδομάδα, με 3 απογεύματα κλειστά και με σταθερό ωράριο εργασίας.
Ο εμπορικός σύλλογος Ιστορικού κέντρου Πρέβεζας προωθεί με τη στάση του την κατάργηση της κουτσουρεμένης ανάπαυσης των 11ωρών, 


προσπαθεί να επιβάλλει την καθημερινή απλήρωτη νυχτερινή εργασία και στοχοποιεί τα συμφέροντα των εργαζομένων στο εμπόριο  βάζοντας νερό στο μύλο της εκμετάλλευσης στοιχιζόμενος πίσω από τις αποφάσεις της τρικομματικής κυβέρνησης. 
Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας απαιτεί για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο, 5νθημερο, 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία και μειωμένο ωράριο για ειδικές κατηγορίες όπως έγκυες γυναίκες, φοιτητές, σπουδαστές κλπ.
Το σωματείο αποδέχεται την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας. Ανάλογη απόφαση έχει παρθεί και από το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου