Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Α΄ βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας



Σύλλογος Εργαζομένων                                     
στους Ο.Τ.Α  Α΄ βαθμού                                                                    Πρέβεζα , 12-7-2013
των Δήμων Ν. Πρέβεζας                               
ΨΗΦΙΣΜΑ 
  
Τώρα, όλοι στους δρόμους.

Να εμποδίσουμε κάθε απόλυση, κάθε ιδιωτικοποίηση, κάθε πολιτική και μέτρο,  που διαλύει

τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα των δημοσίων υπηρεσιών.
Συνάδελφοι                                                                                                  
Η κυβέρνηση των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και η Ευρωπαϊκή Ένωση με αποφάσεις και διαδικασίες εξπρές ξεθεμελιώνουν κάθε δικαίωμα, που μας έχει απομείνει. Στέλνουν στον καιάδα της ανεργίας ακόμα περισσότερες χιλιάδες εργαζόμενους, χιλιάδες οικογένειες. Με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσαν απολύουν είτε με διαθεσιμότητα, είτε με κινητικότητα χιλιάδες δημοτικούς υπαλλήλους (δημοτική αστυνομία, σχολικούς φύλακες), εκπαιδευτικούς, άλλους δημοσίους υπαλλήλους, συμβασιούχους με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα κ.α.. Απολύουν 4.500 τώρα μέσα στον Ιούλιο, 8.500 τον Σεπτέμβρη και συνεχίζουν
Από κοντά και οι Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ, που αποδέχονται επί της ουσίας τις απολύσεις, αφού συμφωνούν με την κινητικότητα και την αξιολόγηση, ανεξάρτητα αν τις στολίζουν με αντικειμενικότητα και αξιοπιστία !!!
Όσοι εργάζονται στη Δημοτική αστυνομία δεν έχουν καμία δουλειά να μεταφερθούν στην ΕΛ.ΑΣ. Πρέπει να παραμείνουν στην Τοπική Διοίκηση, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους άλλους δημοτικούς υπαλλήλους,  καθήκοντα που θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην εφαρμογή αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων, για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενέστερων κοινωνικών και ειδικών


 ομάδων, την - όσο το δυνατό - πιο ανθρώπινη λειτουργία των πόλεων και να μη χρησιμοποιούνται από τις δημοτικές αρχές σε καμία περίπτωση ως όργανα αυταρχισμού και καταστολής.
Οι σχολικοί φύλακες και οι καθαρίστριες είναι από τα πιο σημαντικά στηρίγματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Τυχόν απόλυσή τους θα οδηγήσει στην περαιτέρω αποδιάρθρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας. Όχι μόνο δεν πρέπει να απολυθούν, αλλά να παραμείνουν στην Τοπική Διοίκηση και μάλιστα να προσληφθούν ακόμη περισσότεροι με βάση τις αυξημένες ανάγκες των σχολικών μονάδων.

 Συνάδελφοι καμία αναμονή! Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο. Ούτε βήμα πίσω από το αίτημα: Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και όλες. Κανείς δεν μπορεί να δείχνει ανοχή, κανείς δεν μπορεί να πιστεύει ότι θα βγει αλώβητος από τα βάρβαρα αυτά μέτρα.    
Σπάμε το φόβο, προετοιμαζόμαστε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιλαϊκών αντεργατικών νόμων.
Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη τόσο στους κυβερνητικούς εκβιασμούς, όσο και στις ψεύτικες υποσχέσεις ότι οι "θυσίες πιάνουν τόπο και φτάνουν στο τέλος".
Να αξιοποιήσουν την πείρα τους! Να αποκρούσουν την κοροϊδία ότι τάχα μια άλλη κυβέρνηση, εντός των τειχών της ΕΕ και με τα μονοπώλια κυρίαρχα στην οικονομία, θα καταφέρει να μας γλιτώσει από τα δεινά που μας συσσωρεύουν.
Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Μπες Μπροστά. Οργάνωσε τον αγώνα παντού. Άπλωσε χέρι ταξικής αλληλεγγύης στον άνεργο, στον απολυμένο, στο νέο που τον καλούν να δουλέψει για ένα κομμάτι ψωμί. Βοήθα να ανασυνταχτεί το εργατικό κίνημα! Οργανώσου στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ σου, ΦΤΙΑΞΕ ΤΩΡΑ Επιτροπές Αγώνα σε κάθε τόπο και χώρο δουλειάς.
Απαίτησε:
  • Όχι στο νέο πακέτο μέτρων που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
  • Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
  • Καμία απόλυση – στελέχωση κοινωνικών δομών, σχολείων, νοσοκομείων κλπ.
  • Όχι στο ξεπούλημα – ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης μέσω του κλεισίματος τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.
  • Κανένας μόνος. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου