Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Κρατάμε το τιμόνι γερά!


Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια στο λαό. Του μίλησε για την κρίση και τις εξελίξεις που αντικειμενικά γεννά σε βάρος του η προσπάθεια των αστικών κυβερνήσεων και στην Ελλάδα να τη διαχειριστούν προς όφελος της ντόπιας πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Προειδοποίησε ότι καμιά κυβέρνηση, είτε της κεντροδεξιάς είτε της κεντροαριστεράς, δεν μπορεί να δώσει λύση στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, κανένας συμβιβασμός στην ΕΕ δεν μπορεί να αντιστρέψει την πορεία της καπιταλιστικής κρίσης. Οτι καμιά διαχείριση, από κανένα κόμμα που δέχεται την παραμονή της χώρας στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και αναγνωρίζει τα μονοπώλια σαν κλειδοκράτορες στην οικονομία και την παραγωγή, δεν μπορεί και δε θέλει να πάρει ούτε τα ελάχιστα μέτρα ανακούφισης του λαού, αφού ακόμα και αυτά προϋποθέτουν σύγκρουση με την ΕΕ και τους ντόπιους καπιταλιστές.
Κανένα από τα κόμματα που διεκδίκησαν την ψήφο του λαού δεν έχει στρατηγική σύγκρουσης με την ευρωένωση και τα μονοπώλια. Αντίθετα, όλοι εγγυώνται την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και υπόσχονται ανάπτυξη με νέα προνόμια και χρήμα για το κεφάλαιο. Η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια τέτοια κυβέρνηση σε τίποτα δε θα βοηθούσε το λαό. Αντίθετα, το κίνημα θα έχανε το μοναδικό 
 
συνεπή του σύμμαχο, σε μια περίοδο που δε συγχωρείται καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη, καμιά ανοχή. Το ΚΚΕ παρουσίασε με σαφήνεια στο λαό τις θέσεις του για τους άμεσους στόχους πάλης, η διεκδίκηση των οποίων προϋποθέτει γερό ταξικό κίνημα, οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στο χωράφι, στο γραφείο, στο μικρομάγαζο, συμμαχία της εργατικής τάξης με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Είπε με ειλικρίνεια πως κανένας δεν πρόκειται από τα πάνω να δώσει διέξοδο στα λαϊκά προβλήματα και πως ο λαός από μόνος του θα σωθεί, αν το αποφασίσει. Οτι στην οργάνωση ενός τέτοιου νικηφόρου αγώνα, που θα φτάνει μέχρι την κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις και ότι στη λαϊκή διακυβέρνηση θα αναλάβει όλες τις ευθύνες που του αναλογούν. Το ΚΚΕ προειδοποίησε για να προετοιμάσει το λαό ότι η κρίση στην ΕΕ και στην Ελλάδα θα βαθύνει και ότι τους επόμενους μήνες ή χρόνια, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την ανεξέλεγκτη ελληνική χρεοκοπία ή ένα νέο «κούρεμα» του χρέους, με νέους επώδυνους όρους για το λαό. Ανέδειξε την ανάγκη ο λαός να πάρει από τώρα τα μέτρα του για το ενδεχόμενο να χρειαστεί οργανωμένα να εξασφαλίσει το ψωμί και τα φάρμακά του, τα στοιχειώδη για την επιβίωσή του, σε συνθήκες ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας.
Είπε θαρρετά πως η λύση για το λαό δε βρίσκεται στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, που είναι συνυπεύθυνη για το τσάκισμα των δικαιωμάτων του και δεν πρόκειται να αλλάξει, επειδή είναι των μονοπωλίων. Το ΚΚΕ πήγε συνειδητά κόντρα στο ρεύμα, γνωρίζοντας πως σε συνθήκες όξυνσης των εκβιασμών και των αυταπατών για κυβερνητική διέξοδο υπέρ του λαού θα πλήρωνε το κόστος στην κάλπη. Το ΚΚΕ γρήγορα θα επιβεβαιωθεί, ακόμα και στα μάτια εκείνων των λαϊκών ανθρώπων που κάτω από την πίεση των οξυμένων προβλημάτων επένδυσαν στην κάλπη τις προσδοκίες τους για λύση εδώ και τώρα από τα πάνω, ρίχνοντας ακόμα πιο κάτω τις διεκδικήσεις τους. Μάτια και αυτιά ανοιχτά, γιατί οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Σήμερα περισσότερο από ποτέ ο λαός έχει ανάγκη από ένα ΚΚΕ ισχυρό, που θα κρατάει γερά το τιμόνι στις φουρτούνες που έρχονται.

Π

1 σχόλιο:

  1. Μήνυμα στήριξης στο ΚΚΕ απο τους Ιταλούς Κομμουνιστές:
    http://tasosnastos.blogspot.gr/2012/06/blog-post_4306.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή