Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

LEGENDARY

Σαν σήμερα πέθανε ενας από τους μεγαλύτερους ντράμερ του κόσμου ο keith moon των who.Από την παιδική του ηλικία το μοναδικό ενδιαφέρον του ήταν να εξασκείται στα τύμπανα και όταν ήταν 12 ετών συμμετείχε στην πρώτη μπάντα. 

Πέντε χρόνια αργότερα θα γίνει μέλος των Who. O Moon διακρίνονταν για τα γρήγορα και δυνατά χτυπήματα και η άρτια jazz τεχνική του συνέδραμε τα μέγιστα στην επιτυχία του συγκροτήματος.
Υπήρχε όμως και η άλλη όψη. Η αυτοκαταστροφική. Δεν είναι εξάλλου διόλου τυχαίο ότι οι Who ήταν η πρώτη μπάντα που τα έκανε γης μαδιάμ επί σκηνής διαλύοντας στο τέλος κάθε συναυλίας τον εξοπλισμό τους.
Την ίδια τακτική ακολουθούσε και στην προσωπική του ζωή ο Moon αφήνοντας συντρίμμια πίσω του από όποιο ξενοδοχείο περνούσε η μπάντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από ένα σημείο κι έπειτα άρχισε να πειραματίζεται και με δυναμίτη για να καταστρέφει το δωμάτιο στο οποίο κατέλυε κάθε φορά. Όλα αυτά βέβαια πραγματοποιούνταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών και όπως ήταν επόμενο από τη στιγμή που ο Moon δεν κατόρθωνε να ελέγξει τις δοσολογίες αρχίσανε οι καταρρεύσεις επί σκηνής, προάγγελος του τέλους του που θα ερχόταν στις αρχές Σεπτεμβρίου του 1978 έπειτα από υπερβολική κατανάλωση χαπιών αναμεμιγμένων με αλκοόλ.
Ακόμη και σήμερα πάντως 34 χρόνια μετά τον θάνατό του αναγνωρίζεται ως ένας από τους καλύτερους ντράμερ όλων των εποχών και ξέχωρα από τους Who έχει λάβει την προσωπική του θέση στο Rock and Roll Hale of Fame.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου