Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΑΤΑΤΑ

ΠΗΓΗ globbing


Δεν ξέρω για εσάς, πάντως εμένα μου έχουν παίξει τα νεύρα με τις συνεχείς παραφράσεις των όσων λέει κατά καιρούς το ΚΚΕ από τα διάφορα φερέφωνα του συστήματος, έμμισθα και μη, συνειδητοποιημένα και μη. Οι επίδοξοι λοιπόν αυτοί γκαιμπελίσκοι παίρνουν τα όσα λέμε και ή τα δημοσιεύουν μισά, έτσι ώστε να βγαίνει άλλο νόημα από το εννοημένο(όπως τότε που η Παπαρήγα ήταν και καλά υπέρ της παραμονής στο ευρώ)είτε τα παραφράζουν βγάζοντας εντελώς άκυρα συμπεράσματα, που όμως με τον συνεχή και ανελέητο βομβαρδισμό δημιουργούν στον απολιτίκ κόσμο τις ανάλογες ψευδείς εντυπώσεις.

Έτσι ακριβώς μας προέκυψε τώρα και το ζήτημα σχετικά με το «κίνημα της πατάτας», όπου και καλά, όπως διαλαλούν κάποιοι, εμείς οι ΚΚΕδες, είμαστε ενάντιοι στο να καταργηθούν οι μεσάζοντες και να μπορούν να αγοροπωλούνται φθηνά προϊόντα…
Εμείς βέβαια δεν λέμε αυτό!

 Δεν λέμε ούτε στους αγρότες να σταματήσουν να πουλούν φθηνά τα προϊόντα τους, ούτε στον κόσμο να σταματήσει να τα αγοράζει, αυτό θα ήταν τρέλα. Αλλού είναι το ζήτημα και όχι εκεί. Η 
 
ένσταση λοιπόν η δική μας έχει να κάνει με το πώς και το ποιοι το προωθούν αυτό. Όταν λοιπόν τα κανάλια και τα αστικά ΜΜΕ γενικώς σκίζονται για να προβάλουν μια τέτοιου είδους δραστηριότητα ως «κίνημα» ως «επανάσταση» και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, εμείς οφείλουμε να προειδοποιήσουμε τον κόσμο ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο καπιταλισμός δεν ανατρέπεται έτσι, η ζωή μας δεν θα φτιάξει με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν μόνο με πατάτες και ο δρόμος αυτός δεν μπορεί να τους πάει και πολύ μακριά.

Κάτι το οποίο γίνεται απλά και μόνο για να βρεθεί διέξοδος στο πρόβλημα της πείνας και δεν συνοδεύεται από σχέδιο για ανατροπή του συστήματος εκείνου που είναι αιτία για την πείνα μας, όχι μόνο επαναστατικό δεν μπορεί να θεωρηθεί, αλλά φλερτάρει επικίνδυνα με την αντεπαναστατικότητα. Γιατί με την ίδια ακριβώς λογική θα ήταν επανάσταση και τα συσσίτια, όμως κάθε άλλο παρά επανάστατική μπορεί να είναι μια ενέργεια όταν την οργανώνει η εκκλησία, οι κοσμικές μεγαλοκυρίες ή κάποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ. 

Και αν είναι έτσι, γιατί τα κοινωνικώς ευαίσθητα ΜΜΕ δεν προβάλουν μαζί με αυτούς τους «αγώνες» και τους πραγματικούς αγώνες των χαλυβουργών; Γιατί αφού τους αρέσει τόσο η «αυτοργάνωση» των πολιτών δεν προβάλουν και τις προσπάθειες των λαϊκών επιτροπών; Πολύ απλά επειδή αυτού του είδους οι αγώνες δεν μένουν στο πλαίσιο της προσπάθειας για επιβίωση ούτε τους χαρακτηρίζει η αγανάκτηση και το τυφλό ξέσπασμα οργής.  Αυτοί οι αγώνες δεν περιορίζονται καν σε ένα πλαίσιο διεκδικητικό αλλά κάνουν την υπέρβαση και εντάσσονται στα πλαίσια ενός μεγαλύτερου αγώνα, αυτού της ανατροπής του καπιταλισμού, και την ανατροπή τα αστικά μέσα δεν την «παίζουν» ούτε στα δελτία ούτε στα διάφορα «ράδιο ποδαρίλα».

Εμείς λοιπόν, κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια και του λέμε αυτό που ίσως να μην θέλει αλλά πρέπει να ακούσει. 

«Φίλε, με μούτζες πλατείες και φτηνές πατάτες δεν θα δεις χαΐρι, ούτε και τους καίγεται καρφί έτσι. Εκείνοι έχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα και τους τα δημιουργεί το ίδιο τους το σύστημα. Αν συνεχίσεις να ονειρεύεσαι ότι θα τους τρομάξεις με γιαούρτια και τηγανιτές πατάτες τότε θα συνεχίσουν και αυτοί να σου φορτώνουν τα προβλήματα τους αυτά στην δική σου πλάτη μέχρι που να «σπάσεις».»

Κάποτε, όταν ήταν της μόδας οι αγανακτισμένοι, έλεγα:  «ο κόσμος πρέπει να φτάσει και σε αυτό το στάδιο, αλλά οφείλει να το ξεπεράσει». Εκείνοι λοιπόν κάνουν ότι μπορούν για να μην το ξεπεράσει για αυτό και προσπαθούν να τον πείσουν ότι «το κίνημα της πατάτας» είναι κάτι παραπάνω από αυτό που είναι.

Ένα ζοφερό μέλλον μας πλησιάζει με βήμα ταχύτατο και για αυτό το μέλλον ευθύνεται η ίδια η φύση του καπιταλισμού. 

Όσο φτηνή και αν γίνει η πατάτα ο άνθρωπος για να ζήσει θέλει και φάρματα, που τα διαχειρίζονται οι φαρμακευτικές, θέλει και ρούχα, που τα παράγουν οι πολυεθνικές, θέλει και σπίτι, και μόρφωση και επειδή δεν ζούμε στο 1800, πρέπει να έχει και αμάξι, και υπολογιστή και θέρμανση και να πηγαίνει διακοπές κ.α.

Άρα καλό θα είναι μην επαναπαυόμαστε στις πατάτες μας γιατί ακόμα και αυτές σήμερα είναι αύριο δεν είναι.

Ανοίξτε λοιπόν τα αυτιά σας και τα μάτια σας και ακούστε αυτά που λέει το ΚΚΕ από το ίδιο το ΚΚΕ και όχι τις διάφορες παραφράσεις «μεταφράσεις» που κυκλοφορούν στην πιάτσα της τηλεόρασης και του internet. Ακούστε τα, αξιολογήστε τα και μετά βγάλετε τα όποια  συμπεράσματα σας, εμείς όπως πάντα στον αγώνα θα είμαστε και θα σας περιμένουμε να μας ενισχύσετε.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου